Golden latte
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten (4 personen):
-
800 ml plantaardige of dierlijke melk
-
2 tl gemalen kurkuma
-
1 tl gemalen kaneel
-
½ tl vers gemalen zwarte peper
-
2 tl kokosolie
-
2 el ahornsiroop
Bereiding:
- Breng de melk, met de kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan.
- Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken (het drankje mag niet koken).
- Voor de liefhebbers: laat voor de variatie wat plakjes verse gember 10 min. meetrekken.
- Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor.
- Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.
Tip: hoe langer je de melk verwarmt, hoe sterker de smaken worden.
/
Warme appelcider
Deze warme appelcider is hartverwarmend en heerlijk kruidig van smaak.
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten (4 personen):
- 2 kaneelstokjes
- 3-4 stuks anijsster
- 1 tl kruidnagel
- 1 citroen, de rasp
- 4 appels
- 2 el ahornsiroop
- 1 l appelsap
- 400 ml appelcider
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten (behalve de ahornsiroop) in een pan met een dikke bodem, breng dit zachtjes aan de kook.
- Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
- Zet het vuur uit en laat de appelcider afkoelen tot het niet te heet is om te drinken.
- Roer de ahornsiroop er doorheen en serveer in glaasjes.
- Snijd de appel in plakjes en zorg dat elk glaasje een plakje appel heeft. Garneer de glaasjes eventueel met elk een anijsster en een kaneelstokje.
Lees ook: Het KMSKA is na elf jaar renovatie klaar voor de heropening
Chai latte
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten (4 personen):
- 600 ml plantaardige of dierlijke melk
- 4 zakjes (zwarte) thee
- 4 snuifjes kurkuma
- 1 tl kruiden voor de chai (zie hieronder)
Voor de chaikruiden
- 4 tl kardemomzaadjes (geplet)
- 4 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 12 (geplette) kruidnagels
- 4 snuifjes gemberpoeder
Bereiding:
- Verhit 100 ml water en laat het zakje zwarte thee daarin 5 minuten trekken. Verwarm ondertussen melk en schuim die eventueel op met een melkopschuimer.
- Meng de thee met de melk en voeg er de chaikruiden aan toe.
- Werk de drankjes af met snuifje kurkuma.
Pumpkin spice latte
Een klassieker voor de herfst die niet kan ontbreken in de lijst.
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten (4 personen):
- 8 espresso shots
- 800 ml plantaardige of dierlijke melk
- 4 tl kaneel
- 4 tl speculaaskruiden: o.a. hier te koop
- 680 g cassonade (kindjessuiker)
- 600 g pompoen (gekookt en gepureerd)
- 1 snuifje kaneel ter afwerking
Bereiding:
- Doe de suiker in een pannetje met 680 ml water. Breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de specerijen en de 600 g pompoenpuree toe en laat het mengsel 5 minuten koken.
- Laat afkoelen en zeef de siroop (je kunt ‘m tot 2 weken bewaren in de koelkast).
- Verwarm de melk.
- Meng in een grote kop of beker 2 à 3 eetlepels van de siroop met de twee shots espresso en de gestoomde melk.
- Werk de drankjes af met een snuifje kaneel.
Warme chocomelk met karamel en kaneel
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten (4 personen):
- 1 l plantaardige of dierlijke melk
- 300 gr melkchocolade
- 1 tl (gezouten) karamel o.a. hier te koop
- 1 – 2 snuifjes kaneel (naar eigen smaak)
- Optioneel: 200 ml slagroom
Bereiding:
- Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur
- Voeg de chocolade en karamel toe
- Roer tot deze helemaal gesmolten zijn
- Voeg de kaneel toe (naar smaak)
- Optioneel: klop de slagroom op tot de juiste consistentie
- Giet de chocomelk uit in de kopjes
- Lepel er een toefje slagroom op
- Werk af met een snuifje kaneel
Meer recepten? Lees ook: 4 x recepten met miso, de Japanse smaakmaker