5 activiteiten in Parijs voor een magisch feestseizoen
© Unsplash

5 activiteiten in Parijs voor een magisch feestseizoen

Door Malvine Sevrin  & Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Parijs tijdens de feestdagen is Parijs op zijn best: dat de Franse hoofdstad vaak als lichtstad wordt beschreven komt tijdens de feestdagen pas echt tot zijn recht. Wij gingen er een dagje heen om naast de gezellige kerstverlichting ook de beste adressen voor Kerstmis en Nieuwjaar te ontdekken.

/

Bezoek de Saint-Germain-des-Prés kerstmarkt

De wijk Saint-Germain-des-Prés heeft dankzij haar authenticiteit nooit moeite gehad om bezoekers aan te trekken. Dit is het echte Parijs: met zijn historische etablissementen, mannen met hoeden, vrouwen in bont en tot in de puntjes verzorgde obers. Wat Saint-Germain-des-Prés zo bijzonder maakt is het dorpsgevoel dat de bewoners, winkeliers en het buurtcomité al jarenlang koesteren.

Recht tegenover Les Deux Magots, een van de meest legendarische etablissementen (bezocht door Picasso, Louis Aragon, Prévert en Hemingway!), is de plaatselijke kerstmarkt. Die bestaat dit jaar uit 33 verlichte chalets die langs de kerk staan opgesteld en is de perfecte plek om cadeautjes te vinden of om onderweg van een tartiflette te genieten.

De Saint-Germain-des-Prés kerstmarkt vindt plaats van 25 november 2023 tot 1 januari 2024. Ga voor meer informatie naar comite-saint-germain.com.

Lees ook: Vier inspirerende make-uplooks om te kopiëren voor diners en avondjes uit

/

Trakteer jezelf op een pauze bij Ralph’s Coffee

Koffieliefhebbers, dit is de plek om te stoppen voor een welverdiende gastronomische pauze tijdens het winkelen. Dompel jezelf onder in de warme sfeer van dit Amerikaanse Ralph Lauren café, genesteld in het hart van de pittoreske wijk Saint-Germain-des-Prés. Hier kun je genieten van heerlijke, warme chocolademelk, matcha, chai latte en andere koffies, maar ook van typisch Amerikaans gebak zoals royale brownies en chocolate chip cookies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ralph’s Coffee (@ralphscoffee)

Adres: Ralph’s Coffee, 173 Boulevard Saint-Germain, 75006 Parijs.

/

Schaatsen op de binnenplaats van het Palais-Royal

Het Franse modehuis AMI heeft de binnenplaats van het Palais-Royal omgetoverd tot een magische ijsbaan. Deze zeldzame gelegenheid om over het ijs te glijden in het hart van een historische omgeving is bovendien volledig gratis! En voor degenen die niet graag hun schaatsen aantrekken, staat de pop-up store klaar met een exclusieve collectie uniseks stuks.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@amiparis)

Open van 16 december tot 31 december 2023. Maandag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdag tot 21.00 uur (van 16 t/m 31 december 2023) – reserveren is verplicht. Cour d’Honneur du Palais-Royal, 1 rue de Valois 75001 Parijs.

Lees ook: French Girl Hair: dit is één van de populairste kapsels op TikTok

/

Een kerst als geen ander in Parc Astérix

Beleef dit jaar een unieke kerst in Parc Asterix, het niet te missen themapark in de buurt van Parijs. Dompel jezelf onder in de magische wereld van Asterix en zijn vrienden, die je uitnodigen om een onvergetelijke Gallische kerst te vieren. Voor de gelegenheid verlichten les Jardins Merveilleux du Père Noël het park met een betoverend pad, terwijl de Gallische Kerstparade zijn terugkeer maakt. Op het programma: een ijsshow, een gezellige kerstmarkt, een magisch circus… Een lust voor het oog dus en dit alles voor zowel jong als oud!

Je kan hier naast Kerstmis ook Nieuwjaar vieren. Hiervoor bieden de drie hotels van het park unieke nieuwjaarsfeesten met rijkelijke buffetten en entertainment, waarbij de Galliërs in hun gala-outfits tevoorschijn komen om je tot 2 uur ’s nachts te bedienen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parc Astérix (@parcasterix)

Van 23 december tot 7 januari 2024. Informatie en boekingen via parcasterix.fr

/

Aftellen op de Champs-Élysées

Traditiegetrouw wordt de mooiste laan ter wereld verlicht door tienduizenden lichtjes om een magische sfeer te creëren. De Champs-Elysées is en blijft de place to be voor het aftellen op 31 december. Een half uur voor middernacht kun je een prachtige animatie bekijken die op de Arc de Triomphe wordt geprojecteerd, vergezeld door een vuurwerkspektakel. Voor de gelegenheid wordt het Place de l’Etoile, in het verlengde van Champs-Élysées, autovrij gemaakt. Een onvergetelijke ervaring om het nieuwe jaar meteen goed in te zetten.

Hoe geraak je er?

Met de Eurostar ben je in slechts 1 uur en 22 minuten in Parijs en dit al vanaf € 29. Ga voor meer informatie naar eurostar.com

Lees ook: De mooiste betaalbare jurken met glitter en pailletten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Feestdagen, Parijs.