4 series voor de herfst
©

4 series voor de herfst

Leestijd: 1 min

Net wanneer je je afvraagt hoeveel herhalingen van F.C. De Kampioenen, slechte spelletjes met BV's en slechte komedies een mens nog aankan, begint het nieuwe televisieseizoen. Dit zijn onze aanraders als je van een goede serie houdt. Haal dat televisiedekentje alvast boven! 

Callboys

callboys vier

Matteo Simoni als callboy is voor veel vrouwen waarschijnlijk al voldoende om de Digicorder te programmeren (ja, hij gaat naakt), maar er zijn meer redenen om deze komische serie een kans te geven. Jan – In de gloria, De Ronde – Eelen regisseert en schreef samen met Youri Boone het scenario. Het verhaal: callboys Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) en doe-al Randy Paret (Bart Hollanders) hebben een vennootschap opgericht en willen hun merk zo snel mogelijk groot maken. En dat zorgt al eens voor complicaties. Verwacht je aan veel kapselwissels, wat seks en een afbrokkelende vriendschap.

Vanaf 8 september op Vier. 

Cordon 2

cordon 2

Jij was ook diep teleurgesteld over het einde van het eerste seizoen? Dan was je duidelijk niet alleen. Op aanvraag van véél mensen komt VTM met een tweede seizoen van Cordon waarin een nog besmettelijker virus de ronde doet. Dat pikt het verhaal op waar seizoen één stopte: het Cordon duurt nu al veertig dagen. Een deel van Antwerpen zit nog steeds in quarantaine, buiten de containermuur beginnen steeds meer mensen zich vragen te stellen over het virus. Wouter Hendrickx doet nog steeds mee, Matthias Sercu en Carry Goossens zijn nieuwkomers.

Vanaf 5 september op VTM. 

Quantico

2BE is dood, lang leve Q2! De nieuwe zender zendt niet alleen het eerste seizoen van Mr. Robot uit (over die bejubelde serie las je hier meer), maar ook deze Amerikaanse reeks. Daarin wordt FBI-agente Alex Parrish verdacht van de grootste terroristische aanslag sinds 9/11. Ze gaat op zoek naar de échte dader.

Op zondagen op Q2. De eerste aflevering was op 28 augustus. 

Poldark

 

Aiden Turner kende een Colin Firth-momentje toen hij met bloot bovenlijf een weide stond te maaien in de kostuumreeks Poldark en groeide meteen uit tot sekssymbool. De serie, gebaseerd op de boeken van Winston Graham, was een immens succes bij de Britten en nu komt BBC One met het tweede seizoen dat de draad oppikt waar het eerste ophield. Poldark is een soldaat die na de Amerikaanse revolutie terug naar Cornwall keert en daar zijn leven opnieuw probeert op te bouwen. Zijn vader is gestorven, zijn landgoed is in verval en zijn verloofde is gaan lopen met een ander. In seizoen één zie je hoe Poldark de tinmijnen opnieuw succesvol probeert te maken, een nieuwe liefde vindt en veel tegenwind van de rijke machthebbers in het dorp krijgt. Aan het begin van seizoen twee wordt hij gearresteerd en beschuldigd van moord.

Nooit van Poldark gehoord? Een zendt het eerste seizoen uit!

Vanaf 4 september op BBC One. 

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Callboys, Cordon 2, Poldark, Quantico, Series, Televisie.