Expo: Peter Lindbergh in Kunsthal Rotterdam
©

Expo: Peter Lindbergh in Kunsthal Rotterdam

Leestijd: 1 min

Peter Lindbergh kan makkelijk bestempeld worden als een van de meest invloedrijke modefotografen van de laatste 40 jaar. Alvast tijd voor een terugblik, vond de Kunsthal Rotterdam.

De tentoonstelling ‘A Different Vision on Fashion Photography’ is een multimediale terugblik op het oeuvre van de fotograaf van 1978 tot nu. Het omvat o.a. niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, polaroidfoto’s, films en monumentale afdrukken.

De monochrome, filmische beelden van Lindbergh stralen tijdloosheid uit en de vrouwen die hij fotografeert worden opvallend sterk geportretteerd. Niet verrassend als je weet dat de fotograaf zich vaak laat inspireren door gracieuze, krachtige vrouwelijke archetypes: de femme fatale, danseres, actrice, of heldin, met als resultaat een beeld waarin niet alleen de uiterlijke schoonheid, maar ook de persoonlijkheid van het model tot uiting komt.

Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography

Enkele pagina’s uit het boek “Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography” (uitg. Taschen)

Mocht je niet tot Rotterdam geraken kan je het oeuvre van Lindbergh ook in boekvorm in huis halen. Taschen bundelde ter ere van de tentoonstelling 400 beelden om de innovatieve visie van de artiest te vieren.

De tentoonstelling loopt van 10/9/’16 tot 12/2/’17 in de Kunsthal Rotterdam. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. Het boek kan je hier bestellen.

Copyright openingsbeeld: Peter Lindbergh

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Expo, Kunsthal Rotterdam, Peter Lindbergh, Rotterdam.