4 feestelijke desserts waarvoor je niet in de keuken hoeft te staan
© Del Rey

4 feestelijke desserts waarvoor je niet in de keuken hoeft te staan

Leestijd: 1 min

Aan je kerst- of nieuwjaarsdiner kan natuurlijk geen dessert ontbreken. Maar ben je wat in tijdsnood of heb je gewoon geen zin om je uren in de keuken te staan uitsloven? Er zijn genoeg manieren om de zoetekauwen onder je gasten tevreden te stellen. Wij zetten enkele heerlijke kant-en-klare desserts voor jullie op een rijtje:

 1. De limited edition kersttaart van Del Rey

Del ReyDe Antwerpse patissier en chocolatier Del Rey creëerde speciaal voor de feestdagen een thema-collectie desserts. Het pronkstuk is ongetwijfeld de limited edition kersttaart. De ingrediënten doen ons al watertanden – chocoladebiscuit, truffel van hazelnoot, gecarameliseerde vanillecrème, crémeux van citrus en chocolademousse – en als kers op de taart (pun intended ;)) is de verpakking ook volledig van chocolade.

Uiteraard heeft Del Rey nog veel meer lekkers in zijn assortiment. Let op: bestellingen voor kerst kunnen worden doorgegeven t.e.m. 20 december en bestellingen voor nieuwjaar t.e.m. 28 december. De webshop vind je hier.

2. De ijstaarten van Capoue

Capoue

Het Belgische Capoue staat bekend om zijn artisanaal ijs, maar je kunt er ook terecht voor overheerlijke ijstaarten zoals deze Petit Breton met vanille, Bretoense koekjes, karamelsaus en feuilletine. Capoue ontwerpt ook ijstaarten speciaal voor de feestdagen. Vind de verkooppunten hier.

3. De Galler kerstboom

Galler

Chocolatier Jean Galler bewijst met zijn nieuwste creatie dat traditie en innovatie wel samengaan. Speciaal voor de feestdagen ging hij de samenwerking aan met het Smart Gastronomy Lab dat gespecialiseerd is in gebruikstechnieken, design en prototypes. Met behulp van een 3D-printer kon Jean Galler deze prachtige kerstboom creëren.

De Galler kerstboom is verkrijgbaar in een gelimiteerde uitgave bij elke Galler Boetiek voor € 18,50.

4. Kerstkoek van Maison Dandoy

Maison DandoyDeze vrolijk kerstboom met kerstballen van gekleurde chocolade is ideaal voor bij de koffie na de maaltijd. Je bestelt hem hier.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Capoue, Chocolade, Del Rey, Dessert, Galler, Maison Dandoy.