3 recepten uit Sandra Bekkari’s nieuwste kookboek ‘Framily Food’
© Wout Hendrickx

3 recepten uit Sandra Bekkari’s nieuwste kookboek ‘Framily Food’

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Voedingscoach en chef Sandra Bekkari is niet meer weg te denken uit de kookwereld. 'Framily Food', is haar nieuwste toevoeging waarin ze haar favoriete herfstrecepten deelt met de biologische fruitspreads van Fiordifrutta.

/

Al meer dan 25 jaar begeleidt Sandra Bekkari succesvol mensen naar een gezondere levensstijl. Vandaag delen we drie heerlijke, gezonde recepten uit haar nieuwste kookboek ‘Framily Food’.

Muffins met een spread van aardbeien en tijm

Fior Di Frutta

Wout Hendrickx

Ingrediënten:

  • 150 g havermeel
  • 150 g hazelnootmeel
  • 30 g kokosrasp
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 2 el acaciahoning
  • 150 ml plantaardige drink/melk
  • 3 el arachideolie
  • 100 g Fiordifrutta met aardbeien
  • Optioneel: tijmbloemetjes (of heel fijn geneden verse tijm) voor de afwerking

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het havermeel, het hazelnootmeel, de kokos, het bakpoeder en een snufje zout.
  3. Klop de eieren los met de honing, de plantaardige drink en de arachideolie. Meng alles tot een egaal beslag.
  4. Verdeel in muffinvormpjes en voeg overal een volle theelepel Fiordifrutta aardbeienspread toe.
  5. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Werk eventueel af met tijmbloemetjes.
/

Cashewpannenkoekjes

cashewpannenkoekjes

Wout Hendrickx

Ingrediënten:

  • 100g cashewnoten
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ½ el honing
  • 100 ml haverdrink (of andere plantaardige drink, melk…)
  • 1 snuifje zout
  • 1 theelepel olijfolie toe
  • Fiordifrutta Wilde Blauwe Bessen

Bereiding:

  1. Mix de cashewnoten tot meel in blender. Voeg de eieren, het bakpoeder, de honing, een snuifje zout, de haverdrink en een theelepel olijfolie toe. Mix tot een glad beslag.
  2. Bak de pannenkoekjes op laag tot middelhoog vuur in een anti aanbakpan met een scheutje olijfolie.
  3. Serveer met Fiordifrutta Wilde Blauwe Bessen (of een andere smaak naar keuze).
/

Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos-min

Wout Hendrickx

Ingrediënten:

De bodem

  • 150 g amandelmeel
  • 40 g havermout
  • 80 g volkoren speltmeel
  • 110 g pindakaas
  • 50 g kokosolie
  • 3 el honing
  • 1 tl kaneel

De vulling

  • 3 appelen
  • 100g Fiordifrutta abrikoos

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor 180°C.
  2. Klop de kokosolie, de pindakaas, honing en kaneel op gedurende 1 minuut. Spatel het amandelpoeder, de havermout en het speltmeel er onder en meng tot een egaal deeg. Verdeel het deeg op een bakpapier in een ronde bakvorm. Duw goed aan tot ongeveer 5 mm dikte.
  3. Snijd de appelen in 4, ontpit ze en snijd in heel fijne plakjes met een mandoline. Besprenkel de plakjes met citroensap tegen het verkleuren.
  4. Gaar alle plakjes 30 seconden voor in de microgolfoven. Doe dit in verschillende porties en voeg telkens 2 eetlepels water toe. Leg 5 plakjes met de ronde kant naar boven rakelings over elkaar tot je een lange reep verkrijgt. Rol op tot roosjes. Besmeer de taartbodem met een laagje abrikozenconfituur en beleg ze met de roosjes. Dek de taart af met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35-40 minuten.
  5. Warm 3 eetlepels confituur op. Haal de taart uit de oven en wrijf ze in met de vloeibare confituur.
  6. Laat afkoelen en serveer.

Meer recepten ontdekken uit ‘Framily Food’? Het nieuwste kookboek van Sandra Bekkari kan je hier kopen.

Lees ook: Met deze basistips bak je in een mum van tijd je eigen brood

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fiordifrutta, Herfstrecepten, Sandra Bekkari.