De lunch vormt het moment bij uitstek waar we tijdens de werkdag stiekem allemaal naar uitkijken. Toch gaat deze vaak gepaard met een groot dilemma, namelijk: neem je lunch van thuis mee of ga je iets halen? Steeds dezelfde gesmeerde boterhammen van thuis kunnen al snel gaan vervelen terwijl lunchen buiten de deur je al snel duur kan opbreken. Gelukkig hoef je niet langer te kiezen, deze drie lunchrecepten neem je makkelijk mee naar het werk en bieden je genoeg variatie.
1. Quinoasalade met halloumi en fruit
Benodigdheden
- 75 gram quinoa
- 150 ml water
- 1/4 granaatappel
- 1/4 appel
- 1/4 citroen
- 1/4 honingmeloen
- 50 gram halloumi
- Een takje peterselie
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
Bereiding
- Zeef de quinoa een paar keer onder stromend water.
- Doe de quinoa in een pan met het water en breng het aan de kook.
- Na 10 minuten is de quinoa klaar, laat hem nu afkoelen.
- Haal de pitten uit de granaatappel.
- Snij de appel en de meloen in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
- Snij de halloumi in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak er de halloumi in gaar.
- Snij de peterselie fijn met een mes.
- Meng de quinoa met de granaatappel, appel, meloen, peterselie en halloumi.
- Kruid het geheel met peper en zout en pers er het sap van de citroen overheen.
2. Surimi spring rolls
Benodigdheden
- 3 vellen rijstpapier
- 25 gram rijstnoedels
- 25 gram surimisticks
- 1 avocado
- 1/2 wortel
- 1/2 rode paprika
Bereiding
- Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel de avocado en snij hem in reepjes.
- Schil de wortel en rasp hem.
- Snij de paprika in reepjes.
- Neem een rijstvel en dompel het onder in lauw water.
- Leg het rijstvel op een bord en leg zowel de groenten als de surimisticks en noedels op het rijstvel.
- Plooi nu de kanten van het rijstvel over de inhoud waardoor alle groenten in de spring roll verpakt zitten.
- Herhaal dit proces bij de andere rijstvellen.
3. Proteïnerijke BLT wraps
Benodigdheden
- 2 wraps
- 2 vellen kipfilet
- Een paar blaadjes ijsbergsla
- 4 dunne repen spek
- 10 kerstomaten
- Een handje geraspte cheddarkaas
- 25 gram griekse yoghurt
- 1/4 limoen
- 1 theelepel mayonaise
- Peper
- Zout
Bereiding
- Bak het spek in een pan.
- Meng de yoghurt met de mayonaise.
- Pers de limoen erover uit en kruid de yoghurtsaus met peper en zout.
- Snij de kerstomaten in vier gelijke delen.
- Beleg de wraps met kipfilet, sla, tomaat, spek en de geraspte kaas.
- Doe er de yoghurtsaus overheen.
- Rol de wraps op en sla de uiteinden om naar binnen toe.