3 heerlijke recepten voor gazpachos en ijskoude soepen
© Getty Images

3 heerlijke recepten voor gazpachos en ijskoude soepen

Leestijd: 1 min

Zomer is het seizoen voor gazpachos en ijskoude soepen. Je hoeft geen doorgewinterde kok te zijn om van deze heerlijke verse soepen te genieten. Ontdek deze eenvoudige recepten in gazpacho- of velouté-versie.

/

1. Gaspacho met doperwten, Griekse yoghurt en geitenkaas

Ingrediënten: Voor 4 personen


300 gram erwten
200 gram Griekse yoghurt
50 gram geitenkaas
1 teentje knoflook (facultatief)
2 eetlepels olijfolie
zout / peper
ongeveer 10 muntblaadjes

Benodigdheden:

Een mixer.

Voorbereiding:

Kook de erwten in een grote hoeveelheid water (ongeveer 15 minuten).
Blend in een blender en voeg de yoghurt, kaas, zout, peper, munt, olijfolie en knoflook toe.
Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Geniet ervan!

Lees ook: Waarom hebben we nachtmerries?

/

2. Broccoli, courgette en basilicum soep

Ingrediënten: Voor 4 personen


1 broccoli
3 courgettes
1 eetlepel olijfolie
1 handvol basilicum blaadjes
zout / peper

Benodigdheden:

Een mixer.

Voorbereiding:

Snijd de broccoli en courgette in stukjes van ongeveer 3 cm.
Kook de courgettes ongeveer 25 minuten in stoom en/of in een pan met kokend water op een laag vuur.
Zodra de groenten gaar zijn, laat u ze uitlekken en giet u ze in een blender.
Voeg zout, peper en olijfolie toe.
Blender tot je een romige soep hebt.
Geniet ervan!

/

3. Meloen, komkommer, citroen en gember gazpacho

Ingrediënten : Voor 4 personen


1 meloen
450 gram tomaten
1/2 komkommer
1/2 rode ui
10 gram gember
3 eetlepels citroensap
100 gram gedroogde tomaten in olie
3cl olijfolie
Uitrusting:

Een blender
Voorbereiding:

Pel en snipper de ui.
Verwijder de zaadjes uit de meloen en de tomaten. In grote blokjes snijden.
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grote blokjes.
Mix in een blender meloen, komkommer, verse en gedroogde tomaten, grof gehakte gember, ui, olijfolie en citroensap.
Voeg zout en peper toe.
Zeef de gazpacho om een fijne textuur te krijgen…
Laat minstens 1 uur op een koele plaats staan.
Ter decoratie kunt u basilicumblaadjes, kerstomaatjes en een scheutje olijfolie toevoegen.
Geniet ervan!
Voor nog meer originaliteit kunt u meloen vervangen door abrikozen, aardbeien of watermeloen. Geniet ervan!

Lees ook: (Veel) smeren zonder strepen

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Food.