Pikante kikkererwten
Ingrediënten
- 200 gr kikkererwten
- 1 el olijfolie
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- cayennepeper
- zout
Bereiding
- Giet de kikkererwten af en droog ze nog eens extra met een stuk keukenrol. Hoe droger ze zijn, hoe krokanter ze zullen worden.
- Voeg een eetlepel olijfolie toe en meng die onder de kikkererwten.
- Kruid het geheel met knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout.
- Doe de kikkererwten nu gedurende 15 minuten in een voorverwarmde airfryer van 200 graden.
- Eet ze als snack of meng ze onder een salade.
Lees ook: 3x kroketten: de lekkerste recepten uit het nieuwe kookboek van Stuff’d
Krokante bloemkool
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1 el olijfolie
- sap van een kwart citroen
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- dressing naar keuze
Bereiding
- Snij de bloemkool in roosjes.
- vermeng de roosjes met de olijfolie en het citroensap.
- Kruid het geheel met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
- Zet het geheel 12 tot 14 minuten in de aifryer op 200 graden, schud tussendoor.
- Dien de bloemkoolsnacks op met een dressing naar keuze.
Wortelfrietjes
Ingrediënten
- 3 wortelen
- 1 el olijfolie
- knoflookpoeder
- peper
- zout
- saus naar keuze
Bereiding
- Schil de wortels en snij ze julienne.
- Meng de wortels met de olijfolie.
- Kruid met knoflookpoeder, peper en zout.
- Zet het geheel 10 minuten in de airfryer op 200 graden.
- Dien op met een saus naar keuze. Deze krokante wortelreepjes zijn het alternatief voor frietjes.
Lees ook: Het eenvoudigste recept voor overheerlijke cinnamon rolls