Bekijk hier de eerste collectie van Angelina Jolie voor Chloé
© Zoë Ghertner

Bekijk hier de eerste collectie van Angelina Jolie voor Chloé

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zo ver. De ontwerpen uit de allereerste collectie van Angelina Jolies modelabel 'Atelier Jolie' zijn vrijgegeven. Voor dit bijzondere debuut werkte ze samen met modehuis Chloé.

/

Het is al meer dan 4 maanden geleden dat Angelina Jolie met het heuglijke nieuws kwam dat ze Atelier Jolie zou oprichten en een collectie met Chloé zou lanceren. Na lang wachten kunnen we nu eindelijk de stuks uit de allereerste collectie bewonderen. En of dat het wachten waard was. De collectie voldoet aan alle elementen die zowel Angelina Jolie als Chloé omschrijven: elegant, vrouwelijk en minimalistisch.

Lees ook: Herfst/winter modetrends 2023-2024: Marie Claire zet ze allemaal op een rij

/

Inspiratie uit eigen kast

De inspiratie voor de stuks haalde Angelina Jolie uit haar eigen garderobe. Ze baseerde zich op stuks die ze zelf heeft en graag draagt. Een voorbeeld daarvan is een witte, gehaakte jurk die ze als kind droeg en nu nog steeds draagt als top.

Dat ze de inspiratie zo dicht bij zichzelf haalde is ook een verklaring voor het elegante en vrouwelijke karakter van de stuks. Daarnaast is er ook een duidelijk kleurenthema te ontdekken. De items bestaan uit een neutraal kleurenpalet van zwart, wit en een goudachtige tint.

/

Duurzaamheid

Naast mooie ontwerpen bevat deze collectie ook nog een stukje duurzaamheid. Zo is 80 procent van de collectie vervaardigd uit lage impact materialen zoals deadstock stoffen en organisch zijde. Daarnaast is minstens 50 procent van de collectie geproduceerd door social sourcing, Fair Trade- of sociale ondernemingen.

Tot slot gaan de inkomsten uit deze samenwerking naar het goede doel. Zo zal het geld gebruikt worden voor het creëren van stageplaatsen en het opbouwen van infrastructuur voor vluchtelingen en andere ondervertegenwoordigde groepen bij Atelier Jolie.

Lees ook: Zo draag je puntschoenen dit najaar

/

De collectie van Angelina Jolie

 

De collectie zal beschikbaar zijn vanaf begin januari 2024.

Lees ook: Bekijk hier de volledige collectie van Rabanne x H&M

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Angelina Jolie, Chloé, Fashion.