3 feel good Instagram accounts die je goedgezind maken
©

3 feel good Instagram accounts die je goedgezind maken

Leestijd: 2 min

Je hoeft geen tijd meer te spenderen aan uit te zoeken waar je favoriete Instagram accounts hun inspiratie vandaan halen - wij hebben alvast dat werk al voor jou gedaan.

Celeste Barber

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Celeste Barber (@celestebarber) le

De Australische standup comedian Celeste Barber verzamelde op Instagram bijna 5 miljoen volgers verzameld door haar hilarische posts.

Wat? De 35-jarige comédienne steekt de draak met campagnebeelden en de haast “òver perfecte” selfies en foto’s van beroemdheden. Ze imiteert, ironiseert en parodieert de foto’s zonder enige schrik om zichzelf belachelijk te maken en gooit alle clichés overboord.

Voor wie? Als je een rot dag achter de rug hebt, of je zit even slecht in je vel, dan kan dit gekke account vast soelaas brengen. Daag Celeste uit door de hashtag #CelesteChallengeAccepted onder geforceerde of tegennatuurlijke plaatjes te posten. En wacht geduldig af…

/

Tank’s Good News

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tank.Sinatra (@tanksgoodnews) le

Dit account werd door oprichter en meme mastermind George Resh (ook wel bekend van het account Tank Sinatra) en heeft als enig doel positieve vibes te verspreiden. En of dat lukt!

Wat?

George richtte Tank’s Good News op toen de orkaan Harvey – de verwoestende storm in Texas – veel slachtoffers en andere tol eiste. Hij werd naar eigen zeggen van zijn sokken geblazen (heb je’m?) door de massale barmhartigheid en menslievendheid die uit de verwoesting voortvloeide. Maar ook toen de storm was gaan liggen, bleef Resh nieuws van naastenliefde posten. En vandaag deelt het account allerhande hartverwarmend nieuws dat vaak de hoofdpunten niet haalt of domweg verloren raakt in de alledaagse ellende.

“Ik had altijd al het gevoel dat de media de neiging hadden om te veel te focussen op het slechte nieuws”, licht George Resch – het brein achter het account- toe, “Ik herinner me dat ik als kind naar het nieuws keek, en enkel moorden, ontvoering en terrorisme zag passeren. Ik weet nog dat ik toen dacht: “Man, is dit het enigste dat je over de wereld kunt vertellen?”

Voor wie? Voor wie nood heeft aan positive vibes. “Mijn ultieme doel voor dit account is om het te laten groeien, meer mensen te bereiken en meer goed nieuws brengen om met hen te delen.”

/

Female Collective

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Candace Reels (@femalecollective) le

 

Wat? Een uit de hand gelopen T-shirtcollectie met rake quotes (denk aan: “Mind your own uterus”) groeide uit tot een online community. Oprichtster Candace Reels wil met Female Collectice een intersectionele feministische cultuur in Los Angeles (en in de rest van de wereld) opbouwen en alle vrouwen in nood bijstaan.

De opbrengst van de T-shirts gaan naar vrouwenorganisaties zoals Planned Parenthood etc. Zelf heeft de Reels ook een campagne “Uplift The Girls”, die nieuwe of nooit eerder gebruikte beha’s doneert aan vrouwen in nood in Los Angeles.

Female Collective is een platform dat alle vrouwen wil vieren, opheffen en ondersteunen. Naast politiek en activisme, wordt er over zelfzorg, schoonheid, muziek, kunst, film en mode gedebatteerd. Een community voor de alledaagse vrouw om haar ervaringen en verhalen te delen.

Voor wie? Af en toe kunnen we zo eens nood hebben aan een quote die zo herkenbaar is dat het vrouwen wereldwijd verenigt. Zo denken wij en nog 200k andere volgers erover. Female empowerment is hier key, dus als je je wil omringen met sterke vrouwen ben je aan het juiste (web)adres.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Body positivity, Instagram.