3 cycling merken die je (net zoals de koers) op de voet moet volgen
© Instagram

3 cycling merken die je (net zoals de koers) op de voet moet volgen

Door Romy Geerts
Leestijd: 1 min

Tegenwoordig zijn wieleroutfits volledig in. Denk maar aan de wielerbroeken en fietszonnebrillen die vorig jaar hun intrede deden en nu nog steeds hip zijn. Of je nu van fietsen houdt of niet, de kledingstijl is nu een echte trend die je maar beter kunt volgen. Hier zijn 3 merken die casual fietskledij produceren voor jou.

/

1. Cyclo Club Marcel limited edition collectie

In samenwerking met ZEB lanceert Cameron Vandenbroucke, dochter van wielerheld Frank Vandenbroucke en zelf wielertalent, een T-shirt collectie, voor zowel mannen als vrouwen, ter nagedachtenis van het tienjarig overlijden van het ‘enfant terrible’ van de Belgische wielersport. Ook blikt ze met de collectie terug op haar vaders overwinning tijdens Luik-Bastenaken-Luik twintig jaar geleden, één van de belangrijkste wielerklassiekers van ons land. De collectie bezit ook een collectors item voor de echte fans, zoals een T-shirt met een zwart-wit foto van VDB. Van deze T-shirts zijn er slechts 100 genummerde exemplaren. Het merk kreeg de naam, Cyclo Club Marcel en is nu verkrijgbaar in alle ZEB-winkels en online winkels op zeb.be

/

2. Antwrp Velo Tourist

Het Belgische mode merk Antwrp brengt voor de Ronde van Vlaanderen een nieuwe zomercollectie uit, Velo Tourist. Deze collectie is een vaste waarde geworden en leidt een eigen leven binnen het merk. De T-shirts en sweaters binnen de collectie zijn bedrukt met fietsen, retro drinkbussen, de wereldkampioenstrepen en onderdelen van fietsen. Op sommige truien staan ook op een creatieve wijze de woorden VELO en VITESSE gedrukt. De collectie moet een zorgeloze en leuke zomer voorstellen waar alles mogelijk is. De volledige kledinglijn is verkrijgbaar in verschillende multibrandstores in België.

/

3. The Vandal

The Vandal is een Belgisch kledingmerk dat unieke, eerlijke en ecologische kledij produceert die geschikt is voor mensen met een passie voor fietsen. Zo staan er wielen, handschoenen en fietsen op de T-shirts, sweaters en hoodies. Maar ook woorden zoals ‘koerswijf’, ‘sofa coureur’ en ‘queen of the cobbles’, staan in het groot of in het klein op de kledingstukken gedrukt. De unieke collectie is verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Maar ook de allerkleinste kunnen rondcrossen in de wielergetinte outfits van The Vandal. De volledige kledinglijn is verkrijgbaar op thevandal.be.

 

Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook: Tommy Hilfiger X Zendaya: een must have seventies collectieVéronique Leysen maakt derde collectie voor ZEB14 “ugly sunnies” die recht uit de wielerwereld lijken te komen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Casual, Cycling, Fietsen, Koers, Ronde van Vlaanderen, Wieleroutfits.