Véronique Leysen maakt derde collectie voor ZEB
© Pers

Véronique Leysen maakt derde collectie voor ZEB

Leestijd: 1 min

Ontwerpster Véronique Leysen heeft het helemaal gehad met het negativisme van onze huidige maatschappij. Net daarom creëert ze met haar Maurice Knitwear een collectie als antigif tegen pessimisme en doemdenken. De speelse, maar vooral kleurrijke collectie is reeds haar derde voor winkelketen ZEB.

Tijdens de koude winterdagen zijn we met zijn allen vaak een stuk humeuriger dan normaal. Een gebrek aan zonlicht is nu eenmaal niet zo positief voor ons humeur en het kan soms zelfs leiden tot een echte winterdip. Véronique Leysen heeft met haar nieuwe collectie van Maurice Knitwear dé oplossing voor onze chagrijnige gemoedstoestand.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Het is de derde collectie van Véronique voor ZEB. De volledige collectie is kleurrijker dan ooit en barst van levenslust en energie. Voor deze collectie trok Leysen alle pastelregisters open. We zien kleuren zoals suikerspinroze en babyblauw.

Je zou denken dat de collectie daarom ook erg meisjesachtig is, maar niets is minder waar. De pasvorm van de kledij is op en top vrouwelijk. Gestreepte peplum kleding, aansluitende tops en uitwaaierende mouwen zetten jouw silhouet in de schijnwerpers. Bovendien creëren ze ook de illusie van een slanker figuur.

Vrouw met een missie

Naast al die zachte kleuren vind je ook heel wat fel fuchsia en kanariegeel in de collectie om je outfit nog een extra touch te geven. Véronique Leysen kiest in deze collectie niet voor zwart, maar voor donkerblauw als basiskleur, wat zorgt voor een zacht contrast met de andere kleuren. Bovendien speelt ze in de collectie ook met texturen.

Véronique mixt wollen patronen met vrolijke pastelstrepen, kiest voor trompetmouwen waar mogelijk en maakt gebruik van een gouden metaaldraad die ze zelf crazy yarn noemt. De lange wollen cardigans en aansluitende maatpakjes zorgen voor een instant seventies vibe.

Het doel van Véronique? “In tijden van terreur en angst wil ik mensen doen stralen. Iedereen kan wel wat positieve vibes gebruiken. Laten we samen van de wereld een betere plek maken, te beginnen met onze kleerkast!” Amen to that.

Ontdek snel onze favorieten uit de collectie in de onderstaande fotogalerij!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Maurice, Maurice knitwear, Véronique Leysen, ZEB.