Vanop de hometrainer de wereld verkennen
©

Vanop de hometrainer de wereld verkennen

Leestijd: 1 min

Het Belgische Activ84Health maakt kans om de  Smart Ageing Prize te winnen van het AAL-programma van de Europese Commissie. Active and Assisted Living wil kwaliteitsvol ouder worden bevorderen door het gebruik van het internet.

Activ84Health, of activate for health in spreektaal, is een spin-off van het Woonzorgcentrum Witte Meren in Mol en het VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, dat niet-mobiele senioren het gevoel geeft buiten te fietsen dankzij een vernuftig staaltje technologie.

Door Google Street View, een groot scherm en software te verbinden met een tablet en een hometrainer kunnen bejaarden vanuit het woonzorgcentrum en mits een bewegingsprogramma op maat opnieuw hun oude, vertrouwde omgeving verkennen.

Bovendien is het platform niet alleen gunstig voor de fysieke conditie en het geheugen van de bejaarde, maar bevordert het ook de sociale interactie onder de bewoners.

Uit meer dan 175 ingediende dossiers werden 15 finalisten geselecteerd, waaronder Active84Health. De winnaar wordt bekendgemaakt op het AAL Forum in St Gallen, Zwitserland dat plaatsvindt van 26 tot 28 september.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activ84Health, Active and Assisted Living, VITO, Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, Woonzorgcentrum Witte Meren.