Xandres lanceert capsulecollectie in Week van de Belgische Mode
© Pers

Xandres lanceert capsulecollectie in Week van de Belgische Mode

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Het modelabel Xandres lanceert een nieuwe capsulecollectie naar aanleiding van de Week van de Belgische Mode. De ontwerpen zijn Belgisch, tijdloos en duurzaam.

Op 14 oktober introduceert Belgisch modehuis Xandres een capsulecollectie van elevated basics. Het zijn tijdloze items met onverwachte details, waarmee je moeiteloos schakelt tussen stijlen, gelegenheden en moods. Van trendy button-downs tot een silver-coated jeans: deze items gedijen op de kracht van veelzijdigheid. Dé basis voor je capsule wardrobe dus, een selectie van essentiële items waarop je het hele seizoen, en daarbuiten, kan rekenen.

Knits Made in Belgium

Ontworpen voor vrouwen on the move, kan de capsulecollectie moeiteloos van dag naar nacht, van casual naar chic en van werk naar weekend gedragen worden. Oversized hemden, elegante denim pieces en streelzachte knits, met verrassende designaccenten zoals knoopjes op de rug, ballonmouwen of een zilveren coating. Gebreide debardeurs, cosy truien en stijlvolle cardigans in hazel, lichtgrijs of ecru: alle knitwear in de collectie is volledig van Belgische bodem, en komt in een verwarmende alpaca- en merinoblend voor het najaar.

“Bij Xandres willen we beantwoorden aan de veelzijdigheid van vrouwen. Ze zijn professionals, moeders, creatieven, en leiders, soms allemaal tegelijk. We wilden een collectie maken die net zo flexibel en veerkrachtig is als zij, zegt Didier van den Bosch, Brand Director bij Xandres.

Minder kopen, meer mogelijkheden

Ondoordachte aankopen, overvolle kledingkasten en items weggooien in plaats van herstellen: het zijn absolute no-go’s voor onze impact op het milieu. Om die te counteren is bewuster shoppen essentieel, en de kern daarvan zit in kiezen voor kledingstukken met een lange levensduur, die je eindeloos kan combineren en herhaaldelijk kan dragen. Minder kopen, maar beter.

De zorgvuldig samengestelde collectie is ontworpen als een basis om te mixen en matchen zodat je met een handvol items verschillende, interessante looks kunt creëren. Minimalistische stuks die je kan blijven roteren, aangevuld met enkele signature styles om je eigen stijl te waarborgen. Dé sleutel tot structuur in je kast, minder kledingkeuzestress en een lagere milieu-impact.

Collector’s item

Nog meer duurzaam nieuws van bij Xandres: eind oktober brengt het merk een limited edition rok en vest uit, gemaakt van 53% gerecycled materiaal, een mooie stap richting circulaire mode. De afgelopen drie jaar was het Belgische modehuis partner in het SCIRT-project, een vernieuwend onderzoek naar textiel-naar-textiel recycling.

De stijlvolle pied-de-poulestof van de limited edition two-piece is samengesteld uit 17% gerecycleerde wol van ingezamelde kleding, 36% gerecycleerde polyester, 25% onbewerkte polyester en 22% onbewerkte wol. Van zowel het jasje als de rok worden slechts 100 genummerde stuks gecreëerd, wat deze launch een collector’s item maakt.

De capsulecollectie van Xandres is vanaf 14 oktober verkrijgbaar in de Xandres-stores en online.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Belgische mode, Week van de belgische mode, Xandres.