1 op 10 Belgen komt nooit klaar tijdens de seks
© Getty Images/MCB

1 op 10 Belgen komt nooit klaar tijdens de seks

Leestijd: 1 min

Driekwart van de Belgen (73%) is tevreden over zijn of haar seksleven. Daarnaast vindt precies 6 op de 10 seksueel actieve Belgen het perfect normaal om seksspeeltjes te gebruiken. Van de Belgen die er wel eens gebruik van maken, zegt 43% dat ze makkelijker tot een orgasme komen met dan zonder speeltje. Dat blijkt uit een onderzoek van Babylon Loveshop, de on- en offline eroticashop.

“Ons onderzoek laat zien dat vrouwen het vaakst een orgasme hebben door externe clitorale stimulatie (59%). Bij de mannen staat penetratie (63%) dan weer op kop als manier om hun hoogtepunt te bereiken”, vertelt Maxime Figula, marketingverantwoordelijke bij Babylon Loveshop.

“Hoewel we beseffen dat seksueel genot zoveel meer is dan een orgasme krijgen, komt het nog al te vaak voor dat één van de partners een orgasme faket om de ander niet teleur te stellen. Door seksspeeltjes te gebruiken, slagen koppels er meestal wel in om aan elkaars verwachtingen te voldoen en zo tot een hoogtepunt te komen. Dat komt omdat je met seksspeeltjes beter elkaars lichaam en erogene zones kan ontdekken én vooral omdat ze zo zijn ontworpen om steeds effectiever te zijn! Bijna de helft van de Belgen (45%) is dan ook van mening dat seksspeeltjes hen kunnen helpen bij het krijgen van een orgasme.”

Lees ook: De cost-of-living crisis vergroot de kans op depressies

Maar uit het onderzoek blijkt verder dat 1 op de 10 seksueel actieve Belgen nooit een orgasme krijgt tijdens de seks. Opvallend is dat bijna 3 keer zoveel vrouwen (17%) aangeven nooit klaar te komen tijdens seks dan mannen (6%). Bijna 4 op de 10 seksueel actieve Belgen (39%) zeggen bovendien al ooit eens een orgasme te hebben geveinsd. Ook hier zijn er bijna 3 keer zoveel ​ vrouwen (56%) dan mannen (22%) die dat aangaven.

/

Speeltjes

Uit het onderzoek dat Babylon Loveshop liet uitvoeren blijkt dat 4 op de 10 seksueel actieve​ Belgen wel eens een speeltje gebruiken. Dit is een stijging tegenover een onderzoek van 2019 waarin nog 34% dit aangaf. Ruim de helft van de Belgen (52%) heeft minstens 1 seksspeeltje in huis. Bijna 2 op de 3 vrouwen (63%, tegenover 26% van de mannen) geven aan seksspeeltjes te gebruiken voor hun eigen genot. ‘Om mijn partner meer genot te geven’, komt dan weer vaker in de top 3 van mannen voor (26%, tegenover 7% van de vrouwen).

Lees ook: Voetbal steeds populairder bij meisjes

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.