Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas
© Marie Wynants voor Louis Vuitton

Louis Vuitton brengt opnieuw een ode aan Knokke met eigen handtas

Leestijd: 1 min

De mondaine badstad Knokke wordt al voor de negende keer op rij in de kijker gezet door Louis Vuitton. Het Franse modehuis blijkt zo tevreden van hun klandizie in de kuststad, dat ze er opnieuw een zogenaamde 'Knokke Bag' voor uitbrengen.

/

In 2010 lanceerde Louis Vuitton de eerste editie van de Knokke Bag. Vijf jaar later, in 2015, introduceert het Frans Huis een tweede editie. Sindsdien wordt elk jaar een speciale editie gewijd aan de badstad. Deze keer brengt het merk een gepersonaliseerde versie van de iconische Sac Plat uit die volledig in het teken staat van Knokke, genaamd de OnTheGo Knokke tote.

OnTheGo Knokke Louis Vuitton

In 1968 werd de Sac Plat geïntroduceerd als multifunctionele tas die zowel als stads- als strandtas kon gebruikt worden. De naam verwijst naar de vorm van het model, handig om onderaan in de bagage de schuiven. De OnTheGo Knokke tote kreeg dezelfde vorm mee, maar werd gemaakt van witte jacquardstof en bedrukt met de nieuwe LV Circle-monogram.

Verder werden de zijkanten van de handtas nog versierd met een tweede miniatuur monogram-motief, maar gekleurd en gemaakt met behulp van een zogenaamde tufting-techniek die ook vaak gebruikt wordt voor tapijten. Uiteraard prijkt de naam van de badstad in het groot op de voorkant van de tas. De OnTheGo Knokke tote kan gedragen worden op de schouders of in de hand.

Pers

Nieuwe pop-in in Knokke-Heist

Voor het eerst combineert Louis Vuitton de lancering van de OnTheGo Knokke met de opening van een pop-up in de boetiek in Knokke-Heist. Naast de gewilde tas, scoor je daar ook de Spring in the City collectie die de zomergarderobe opnieuw uitvindt in neutrale kleuren en gedurfde, levendige monogram-prints. Tassen in regenboogtinten met raffia-afwerking en een reeks accessoires en bijpassende damesschoenen maken de garderobe compleet. 

Vanaf nu in beperkte oplage en uitsluitend verkrijgbaar in de Louis Vuitton boetiek te Knokke-Heist (Kustlaan 271). Wees er snel bij, want de voorbije jaren waren de Knokke Bags in recordtempo uitverkocht, er zakten zelfs mensen uit Duitsland en Groot-Brittannië voor naar de badstad af.

Lees ook: Alles wat je wil weten over de magische Louis Vuitton cruisecollectie 2022/23

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.