Zomeren in 2019: 3 rooftopbars die hoge toppen scheren
© Links: Gaston, midden: ONTOP, rechts: instagram @memlincpalace

Zomeren in 2019: 3 rooftopbars die hoge toppen scheren

Leestijd: 1 min

Genieten van heerlijk zomerweer en tegelijk ontsnappen aan de drukte van de stad? Het kan in een van de leuke rooftopbars in ons land. De zon op je gezicht, een cocktail of mocktail in de hand en een mooi uitzicht op de stad... in deze drie rooftopbars kan het allemaal!

/

Gaston

Vanaf 2 juli kan je naar jaarlijkse gewoonte opnieuw terecht op het dak van de Galvestonfabriek in Gent. Het zonnige dakterras combineert strand met skyline en door de strandstoeltjes en het petanqueveld waan je je meteen op vakantie. Je kan er terecht voor een verfrissend aperitief, maar ook met een hongerige maag. Gaston laat je genieten van een hedendaagse benadering op de Belgisch-Franse keuken zoals het Belgasconne ribstuk met Porto Cruz Ruby, en biedt daarnaast ook tal van vegetarische en veganistische gerechten aan. En dat allemaal met een uniek uitzicht op de Arteveldestad!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Can we start counting down the days until summer? #happypeoplemakegreatfood #coeurcatering #rooftopgaston

Een bericht gedeeld door CC / Gaston / Red Loft (@coeurcatering) op

Gaston Rooftop bar en restaurant. Geopend van 2 juli tot en met 31 augustus. Hurstweg 8, 9000 Gent.

/

ONTOP

Begin mei opende de bovenste verdieping van het voormalige Mercatorgebouw in Antwerpen zijn deuren in de vorm van ONTOP, een splinternieuwe rooftopbar. De voormalige boardroom werd compleet omgetoverd tot een ruime loungebar met een groot terras dat uitzicht biedt op de stad. Op de kaart vind je verfrissende cocktails, premium beer, bubbels of zelfs gefermenteerde healthy drinks. Voor de kleine honger zijn er ook trendy bites en sharing gerechten beschikbaar, gebaseerd op lokale en duurzame topproducten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Urban rooftop vibessss. #rooftopbar #rooftop #antwerp 😎😎😎

Een bericht gedeeld door ONTOP (@ontop_rooftop) op


Rooftopbar Ontop. Geopend van donderdag tot en met zaterdag tussen 15 en 1 en op zondag van 12 tot 18 uur. 

/

3sixty

Tijdens warme zomerdagen spenderen we graag tijd aan de kust. Wanneer je genoeg hebt gekregen van wandelen op de dijk of zonnen op het strand, kan je je terugtrekken op het dak van het Memlinc hotel in Knokke. 3sixty is een gezellige loungebar met een uniek uitzicht op de West-Vlaamse gemeente. Op de vierde verdieping kan je heerlijk genieten van de zon met een van hun cocktails of wijnen. Er zijn ook kleine hapjes en gerechten verkrijgbaar.

 

3sixty. Albertplein 23, Knokke-Heist. Elke dag geopend van 12 tot 22 uur.

Meer lezen? Antwerpse lunchbar verovert Instagram met aapjesbehangThe Pharmacy: innovatieve cocktailbar komt naar AntwerpenZonnekloppen in Gent: op welke terrasjes moet je zijn?.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dakterras, Gaston Gent, ONTOP, Rooftop bar.