Zo overleeft je make-up een hittegolf
© Launchmetrics Spotlight

Zo overleeft je make-up een hittegolf

Leestijd: 1 min

'Draag gewoon geen make-up' is een gemakkelijk schoonheidsadvies, maar als je naar een speciale gelegenheid gaat, een puistje hebt dat je wilt verbergen of gewoon zin hebt om make-up te dragen, kan je je beautyroutine aanpassen aan de hoge temperaturen. We vroegen een visagiste naar haar tips hoe je een make-up-look kan creëren die een hittegolf doorstaat. 

/

“Hoewel ik ervan houd om van tijd tot tijd een full glam make-up te creëren op mezelf, laat ik tijdens deze zweterige maanden liefst zwaardere texturen achterwege en omarm ik vooral de summer glow”, zegt visagiste Sabine Peeters.

“Huidverzorging is key bij een hittegolflook. Ga op zoek naar een serum en hydraterende crème die bij je huidtype passen en de eventuele uv-schade herstellen. Draag altijd zonnecrème op lichaam én gelaat. Tegenwoordig heb je fantastische versies voor het gezicht die matterend werken en de ogen niet irriteren. Laat de natuurlijke structuur van je huid de hoofdrol spelen en probeer weg te blijven van foundation. Werk enkel met concealer om eventuele verkleuring en walletjes weg te werken.

Lees ook: De loonkloof blijft dalen, maar de verschillen per sector zijn groot

“Creëer een warme blik met een creamy oogschaduw in een gouden of bronzen tint. Breng deze met een borsteltje aan, enkel aan op het bewegende ooglid en eventueel onder het oog, tussen de wimpers. Vaak zijn deze producten waterproof, wat ze ideaal maakt voor hetere dagen.”

/

Geen make-up, make-up

“Ook als blush kies je best voor eentje met crème-textuur. Het gebruik van creamy texturen zorgt voor een natuurlijker effect op de huid. Alsof er geen make-up aan te pas is gekomen en je gewoon van binnenuit straalt.”

“Je wimpers omarm je met twee laagjes waterproof mascara. De wenkbrauwen zet je op een subtiele manier vast met een brow gel. Een zachtroze, hydraterende lipstick geeft je die extra zomerse touch én verzorgt ineens je droge lippen. Werk het geheel af met een highlighter die als tint het dichtst aanleunt bij jouw huidskleur. De beste plekjes om die aan te brengen zijn: in de binnenste ooghoeken, nét onder de wenkbrauw, boven je jukbeenderen, op het puntje van je neus en op het cupidoboogje.”

Lees ook: Saskia De Coster over haar nieuwe boek ‘Net echt’: “Het is een mengeling van fragmenten over mezelf en fictie over het gezin”

Onze favorieten

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty.