Blijf zo lang mogelijk zomers bruin dankzij deze handige tips
© Shutterstock

Blijf zo lang mogelijk zomers bruin dankzij deze handige tips

Door Vicky Dorny en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Je hebt ervoor gesmeerd en gezweet en eindelijk heb je dat zomerse bruine kleurtje. Maar hoe geniet je daar nu zo lang mogelijk van? We geven je enkele tips…

Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen. Gelukkig kan je door een optimale verzorging dat zomerse kleurtje langer houden. Ontdek hier snel al onze tips!

/

Hydratatie is een must

Een gezonde huid begint altijd van binnenuit. Daarom is het zo belangrijk om dagelijks anderhalve tot twee liter water te drinken, zeker op vakantie in zonnigere oorden. Best vermijd je lange badsessies of een te hete douche, want die drogen namelijk je huid uit. Kies in plaats daarvan voor een kortere sessie onder een frisse douche. Met een doucheolie leg je bovendien je huid extra in de watten.

/

Wees mild met scheren en scrubben

Wie langer bruin wil blijven, vermijdt best om haar benen te waxen. Kies in de plaats voor een elektrisch scheerapparaat. Ook scrubs met glycol-, salicyl- of fruitzuur  zijn uit den boze. Het is namelijk mogelijk om je gekleurde tint weg te scheren of schrobben! Een milde scrub is daarentegen wel een goed idee. Dode huidcellen kunnen je bruine kleur namelijk grauw doen ogen.

/

Blijven smeren

Je verzorgingsroutine rond je best af met een flinke dosis bodylotion. Voor dat extra bruine tintje kies je voor een lotion met zelfbruinend bestanddeel. Als je op regelmatige basis dunne laagje smeert, vermijd je dat je huid oranje wordt en behoud je langer die zomers bruine kleur.

/

Helpende hand 

Niemand zegt dat je een bruin tintje niet zelf deels in de hand kan hebben. Een goede bronzer is altijd goed als finishing touch! Breng met een zachte kwast het poeder aan op de plaatsen die van nature het meest in de zon komen. Een beetje bronzer op je voorhoofd, jukbeenderen, kin en neus doen je er meteen uitzien alsof je net een namiddag op een zonnig terras hebt gespendeerd.

Meer lezen? Met deze zonnebrandcrèmes word je deze zomer extra bruin5 zelfbruiners voor een stralende winterhuidContouring? Kinderspel als je weet hoe het moet!.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Bruinen, Gebruinde huid, Zelfbruiner, Zomer.