Zo lang duurde het om deze Chanel jurk van ‘Unorthodox’-actrice Shira Haas te maken
© Yaniv Edry

Zo lang duurde het om deze Chanel jurk van ‘Unorthodox’-actrice Shira Haas te maken

Leestijd: 1 min

De Emmy Awards van afgelopen zondag vonden virtueel plaats, al weerhield dat sommige sterren niet om prachtige outfits aan te trekken. Zo poseerde 'Unorthodox'-actrice Shira Haas (25) in een jurk van Chanel waar bijna 1200 uren aan gewerkt werd. 

/

De prijs voor Beste Actrice won de Israëlische Shira Haas dan wel niet op de Emmy Awards, voor de Chanel-jurk die ze aanhad krijgt ze van ons alleszins de hoofdprijs. Het onderste deel van het donkerblauwe kleed is gemaakt van organza waarop geborduurd is, het bustier bestaat uit chiffon en de riem is bezet met zogenaamde “lovertjes”. Volgens het Franse modehuis was maar liefst 1200 uren intensieve handarbeid nodig om de creatie te maken.

“Toen ik genomineerd werd voor de Emmy Awards, wist ik direct dat ik een ontwerp van Chanel wou dragen. Deze Haute Couture jurk was mijn eerste keuze. Het trok meteen mijn aandacht omdat je kan zien dat alles handgemaakt is: elk bloemetje, elke parel is er door een persoon van vlees en bloed op bevestigd met veel liefde. Het is een heus kunstwerkje op zichzelf. Het ontwerp past verder goed bij mij vind ik omdat het enerzijds edgy is, maar tegelijkertijd ook elegant en klassevol”, vertel Shira.

Instagram @shirahaas

/

Shari over de nominatie van ‘Unorthodox’

“Toen Unorthodox uitkwam op Netflix, pal in het midden van de lockdown, heeft het zoveel mensen geraakt van verschillende landen, geslachten, religies … Het was geweldig en absoluut onverwacht, het beste scenario waar je maar van kunt dromen. Om voor een rol in deze serie genomineerd te worden, naast geweldige actrices waar ik al heel mijn leven naar opkijk, is een grote eer. Het voelde als een overwinning aan om op dezelfde lijst met hen te mogen staan.”

Lees meer Marie Claire op: Dior zet sterke vrouwen in de kijker met ‘Chin Up’-campagne. Gespot op de catwalk: deze schoenen dragen we komende herfst en winter. 

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Chanel, Emmy awards, Unorthodox.