Dior zet sterke vrouwen in de kijker met ‘Chin Up’-campagne
© Parfums Christian Dior + MC

Dior zet sterke vrouwen in de kijker met ‘Chin Up’-campagne

Leestijd: 2 min

Het Franse modehuis Dior lanceert #Diorstandswithwomen en #DiorChinUp, waarmee ze geëngageerde en inspirerende vrouwen in de kijker willen zetten. Onder andere Charlize Theron, Cara Delevingne, Pamela Tulizo en Golshifteh Farahani vertellen in een reeks kortvideo's wat zij ondernomen hebben om een impact te maken op mens en maatschappij. 

/

Eigenzinnige vrouwen zijn altijd belangrijk geweest voor modemerk Dior. Catherine Dior – de zus van Christian Dior – zat bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet en verklapte zelfs na weken van martelingen de namen van haar kompanen niet. Sinds het aantreden van Maria Grazia Chiuri als eerste vrouwelijke creatieve baas, voert feminisme helemaal hoogtij bij het Franse modehuis. Op T-shirts lees je slogans als ‘When women strike the world stops’ en het label heeft bijvoorbeeld een mentorprogramma lopen waarbij het studentes uit kwetsbare landen ondersteunt. Daar kun je hier meer over lezen.

#DiorChinUp

Voor de nieuwe campagne #Diorstandswithwomen en #DiorChinUp werd gekozen om samen te werken met sterke en ambitieuze vrouwen die bij deze feministische waarden passen. Actrice Charlize Theron, de ambassadrice van het iconische parfum J’Adore Dior, is er uiteraard bij. Maar ook model en actrice Cara Delevingne, actrices Golshifteh Farahani, Leyna Bloom, Li Bingbing en Yalitza Aparicio, medisch professor Marina Cavazzana, landbouwster Carole Biancalana, fotograaf Pamela Tulizo, supermodel Paloma Elsesser, choreograaf en danseres Parris Goebel. In een reeks kortfilms vertellen ze hun verhaal. Wat het voor hen betekent om vrouw te zijn en hoe zij zich in hun carrière al ingezet hebben voor anderen.

Marie Claire mag exclusief 4 van deze kortvideo’s tonen aan jullie. Neem hieronder een kijkje:

/

Charlize Theron (actrice)

“Mijn mama vertelde me altijd toen ik nog een klein meisje was dat het ‘je plicht als mens is om op te komen voor zij die dat niet voor zichzelf kunnen doen’.”

/

Cara Delevingne (model en actrice)

“Als je terugblikt op de geschiedenis, zijn er overduidelijk zoveel sterke vrouwen geweest die voor ons het pad geëffend hebben om geen stempel opgeplakt te krijgen en in een hokje geplaatst te worden.”

/

Pamela Tulizo (fotografe)

“Ik ben heel erg trots om een vrouwelijke fotograaf te zijn, zeker in Goma (een stad in de Democratische Republiek Congo, nvdr.) Het geeft vrouwen hoop en zorgt er hopelijk ook voor dat zij denken dat ze ooit hun dromen kunnen bereiken.”

/

Carole Biancalana (kweekt bloemen voor de parfums van Dior)

“Het advies dat ik aan vrouwen zou geven, is hetzelfde wat ik mijn dochter vaak vertel: stel jezelf geen grenzen of barrières op en laat je hoofd nooit hangen. Blijf geloven in je dromen en geef nooit op.”

Lees meer Marie Claire op: Burberry houdt een sprookjesachtige show in een bos nabij Londen, Hoe zien studenten en pas afgestudeerden de toekomst van de mode? Neutraal is in de mode: “Je moet kunnen dragen wat je wil, wie je ook bent.”

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.