Zo creëer je zelf de make-uplook van de Dior FW21/22-show
© Charlotte Navio voor Christian Dior Parfums

Zo creëer je zelf de make-uplook van de Dior FW21/22-show

Leestijd: 1 min

De wintercollectie voor 2021/2022 van Dior was een ode aan (sprookjes)vrouwen. De Belgische make-upartiest Peter Philips creëerde daarbij een make-uplook met de nadruk op de ogen, geaccentueerd door een schilderachtige smoky eye met subtiele nuances. 

/

Peter Philips, de ‘creative and image director’ van Dior Make-Up, legt uit: “Ik legde de nadruk op de ogen door een variatie op de smoke eye te creëeren, opgelicht door de oogschaduw uit te blenden. Ik wilde dat de ogen donker en poëtisch waren, in harmonie met de mysterieuze, sprookjesachtige sfeer van de nieuwe collectie.”

Lees hier onze recensie van de modeshow: Dior FW21/22: een ode aan de (sprookjes)vrouw.

Ogen

Voor wie de make-uplook zelf thuis wil creëeren, vertelt Philips stap voor stap hoe hij te werk ging. Te beginnen met de ogen: “Allereerst omcirkelde ik de ogen met Diorshow 24H Stylo 091 Mat Zwart. Daarna bracht ik de Diorshow Mono Couleur Couture 098 Black Bow Matte vrij heftig aan in de binnenste en buitenste ooghoeken. Vervolgens blendde ik de donkere oogschaduw uit waarbij ik het middelste deel van het ooglid lichter maakte. Dit opent de blik en zorgt ervoor dat je een overdreven ‘opgemaakt’ effect vermijdt. De finishing touch van deze poëtische en dramatische look zijn de wenkbrauwen die ik structuur gaf met de Diorshow Brow Styler en de Diorshow Pump ‘N’ Brow. Aangepast aan de verschillende huidskleuren.”

Charlotte Navio voor Christian Dior Parfums

Gelaat

Omdat Philips de focus legde op de ogen, koos hij ervoor om het gelaat “stralend maar natuurlijk” te laten. Geen opvallende blush of bronzer, maar skincare het werk laten doen. Hij prepte de huid met de Capture Totale-huidverzorgingsroutine. Daarna gebruikte hij de Dior Backstage Face & Body Primer 001 Universal om eventuele oneffenheden te camoufleren. De primer diende ook als perfecte voorbereiding Dior Backstage Face & Body Foundation. Philips werkte het gezicht af met een paar lichte touch-ups met de Flash Luminizer, gevolgd door wat poeder: de Dior Backstage Face & Body Power-No-Powder.

Lippen

“De lippen liet ik bewust heel natuurlijk. Ik gebruikte geen lipstick, maar hydrateerde enkel met wat lippenbalsem.”

Charlotte Navio voor Christian Dior Parfums

Nagels

Ook de nagels werden enkel afgewerkt met een laagje subtiele lichtroze nagellak (Dior Vernis 108 Muguet).

Charlotte Navio voor Christian Dior Parfums

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “Iedereen snakt naar vrijheid en daar horen rode lippen bij”. Zo voorkom en verminder je rimpels volgens een huidexpert.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Make-up.