“Iedereen snakt naar vrijheid en daar horen rode lippen bij”
© Dries Van Noten

“Iedereen snakt naar vrijheid en daar horen rode lippen bij”

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De herfst - en wintercollectie 2021/22 van Dries Van Noten draait rond passie en emotie en dat was ook de briefing die de Belgische ontwerper meegaf aan make-upartieste Inge Grognard.

/

De modellen en dansers kregen tijdens de performance – die plaatsvond in een lege theaterzaal van deSingel in Antwerpen en vorige week online uitgebracht werd – een eenvoudige, rauwe look aangemeten, met rode lippen als focus. “Alsof je net een hele nacht gekust hebt”, zegt Grognard.

Benieuwd naar de volledige FW21/22 collectie van Dries? Lees dan hier onze recensie.

“Als je passie en emotie zegt, dan denk ik aan de Spaanse regisseur Almodovar en dramatische vrouwen, en kom ik uit bij rode lippen. Niet de klassieke rode lip, maar lipstick die buiten de lijntjes gekleurd wordt en een touch up krijgt met gloss. Het ziet eruit alsof je een hele nacht gekust hebt, de lipstick uitgeveegd is en je snel even je make-up bijgewerkt hebt.”

Rauwe make-up

De rest van de make-up bleef rauw: aan de beautylook kwam geen mascara te pas, Grognard smeerde een beetje concealer onder de ogen en wat fond de teint om rode vlekjes weg te werken. “Want rode lippen én rode vlekjes, dat is uiteraard not done. We gebruikten vijf verschillende tinten rood, van felrood tot roest, perzik en oranje, en pasten die aan de huidskleur van de modellen aan.”

De visagiste bracht pigment aan met een borsteltje, veegde die met een penseel zachtjes buiten de lijntjes en werkte af met een dikke laag doorzichtige gloss. “Een gloss zorgt voor meer leven en een diepere kleur. De mond ziet er gepassioneerder uit en minder afgeleefd.”

Imaxtree/Dries Van Noten

“Het mag allemaal wat vettig zijn”

Het is geen moeilijke look om thuis zelf te proberen. “Kleur de lippen in, ga uitbundig aan het kussen, retoucheer de uitgeveegde lipstick en klaar. Ik bedacht de look met echte mensen in mijn achterhoofd, gebaseerd op het echte uitgaansleven. Het resultaat hoeft niet netjes noch perfect te zijn, het mag allemaal best wel wat vettig zijn.”

Tegenwoordig krijgen lippen bijzonder weinig aandacht, door o.a. de verplichte mondmaskers, maar Grognard hoopt dat deze trend niet lang meer hoeft te duren. “Deze beautylook draait net om wat we niet meer mogen doen en waar we zoveel behoefte aan hebben. Emoties tonen, bewegen, dansen, elkaar vastnemen en kussen. Iedereen snakt naar vrijheid en daar horen roodgestifte lippen bij.”

Shop hieronder onze favoriete rode lipsticks:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, Inge Grognard, Make-up, Rode lippen.