Dior FW21/22: een ode aan de (sprookjes)vrouw
© Elina Kechicheva

Dior FW21/22: een ode aan de (sprookjes)vrouw

Leestijd: 1 min

Vandaag presenteerde modehuis Dior de prêt-à-portercollectie voor de herfst-winter van 2021/2022. De show werd digitaal uitgezonden vanuit de Galerie des Glaces in het kasteel van Versailles. Wij keken mee en vertellen je wat je moet weten. 

/

De Dior-show valt niet toevallig samen met Internationale Vrouwendag. Creatief directeur Maria Grazia Chiuri staat bekend als voorvechter van de vrouwenemancipatie en toont dat elk seizoen met verwijzingen in haar collecties. Zo koos ze het kasteel van Versailles uit als locatie, enerzijds vanwege de historische vrouwenmars op Versailles die in 1789 plaatsvond. Vrouwen maakten toen een einde aan de onafhankelijke macht van de Franse koning. Daarnaast woonden heel wat vrouwelijke schrijfsters in het kasteel, die er pro-feministische sprookjes schreven. Die inspireerden op hun beurt de collectie.

Dior FW21/22

Zo transformeerde ze het tinnen soldatenuniform om in een reeks blauwe kasjmieren jassen met rode en witte accenten. We zagen ook heel wat prinsessenjurken voorbijkomen, met extravagante tule en in liefelijke kleuren. Verwijzend naar de grootse feesten die plaatsvonden in het kasteel. Onze favoriet was echter het iconische Bar-jasje dat dit seizoen een grote kap kreeg. Tevens ook uitgevoerd in het rood, alsof het op maat gemaakt was voor Roodkapje. Verder stond zwart centraal in een hele reeks looks, van rokken tot lakleren laarzen en zelfs een fleecetrui.

Bekijk de collectie hieronder:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Hermès FW21/22: een performance in drie aktes. Chloé FW21/22: het debuut van Gabriela Hearst al creatief directeur. Dries Van Noten FW21/22: ingetogen glamour, zoals alleen hij dat kan.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.