Is ‘Skin Cycling’ ook iets voor jou?
© MCB

Is ‘Skin Cycling’ ook iets voor jou?

Leestijd: 1 min

TikTok is al langer een belangrijkere bron van inspiratie voor Gen Z, ook als het over beauty gaat. 'Skin Cycling' is de laatste nieuwe hype die stelt dat de huid baat kan hebben bij dagen waarop je uitsluitend hydrateert en het rouleren van actieve ingrediënten.

/

Het was Dr. Whitney Bowe die de term introduceerde. Volgens de Amerikaanse dermatoloog is skin cycling ideaal om structuur aan te brengen in de skincareroutine en om de huidbarrière in topconditie te houden.

“Het is een cyclus van vier nachten: exfolieernacht, retinoïdenacht, herstelnacht, herstelnacht, enzovoort. Je haalt het meeste uit de actieve ingrediënten in je huidverzorgingsproducten terwijl je irritatie minimaliseert door die noodzakelijke herstelnachten in te bouwen”, legt Dr. Bowe uit aan Allure. Haar less is more-aanpak maakt huidverzorging veel eenvoudiger en gaat huidirritatie tegen door een teveel aan actieve ingrediënten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Skin Cycling dag 1: exfoliëren

Een scrub met korrels mag dan wel dode huidcellen verwijderen, maar ze strippen ze eigenlijk te veel waardoor de huidlaag eronder beschadigd kan geraken. Dr. Bowe raadt daarom een chemische exfoliant aan. “Deze vorm van exfoliëren geeft je huid een onmiddellijke glans en bereidt je ook voor om het meeste uit nacht twee te halen”, zegt ze aan Women’s Health. Na het exfoliëren breng je een vochtinbrengende crème aan die zich richt op het herstel van de huidbarrière.

/

Skin Cycling dag 2: retinol

@drwhitneybowe Here’s how to build a retinoid sandwich on retinoid night for beginners or those with sensitive skin. #thatboweglow #skincycling #dermatologist #tretinoin #retinol ♬ Under The Influence – Chris Brown

Op de tweede nacht van je cyclus is het de beurt aan retinol. De antioxidant – een vorm van vitamine A – stimuleert de vernieuwing van huidcellen en werkt herstellend, verzacht fijne lijntjes en rimpels, vermindert zonneschade en helpt de collageenproductie te stimuleren.

Weet wel dat dit actieve ingrediënt irritatie kan opwekken en dat je huid er vaak aan moet wennen. Voorzichtig zijn en slim doseren is de boodschap! Het gebruik van producten met retinol wordt afgeraden voor zwangere vrouwen.

/

SKIN CYCLING DAG 3 EN 4: HERSTEL

De herstelnachten betekenen precies zoals het klinkt: je gebruikt even geen exfolianten en actieve ingrediënten zodat je huid kan herstellen.

“Tijdens herstelnachten wil je je richten op het voeden van je huidmicrobioom en het herstellen van je huidbarrière”, aldus Dr. Bowe aan Women’s Health. Verwen je gelaat met hydraterende producten zoals hyaluronzuur en squalaan.

Volgens Dr. Bowe zou je, als je deze stappen volgt, al na acht dagen of twee cycli resultaat moeten zien.

Lees ook: Alle beautygeheimen van Marilyn Monroe onthuld.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Skincare, TikTok.