Zien: de eerste foto’s van de in België opgenomen serie Les Misérables
© Pers

Zien: de eerste foto’s van de in België opgenomen serie Les Misérables

Leestijd: 1 min

Momenteel is de BBC druk bezig met de productie van een dramareeks rond het wereldberoemde boek van Viktor Hugo, Les Misérables. De serie wordt zonder twijfel een niet te missen pareltje. Niet enkel omdat de reeks een top cast heeft, maar vooral omdat alle scenes zijn opgenomen in verschillende locaties in België en Noord-Frankijk.

Of het nu komt door het boek of de musical, bijna iedereen is bekend met het tragische verhaal van Les Misérables. Het bekende verhaal getuigt over de strijd van de Franse onderklasse en hoe ver ze moeten gaan om te overleven. Het is een thema dat vandaag nog steeds haar relevantie niet is verloren.

Gand – Tournage – Série BBC Les Misérables #lesmiserablesbbc

Een bericht gedeeld door Lionel Perret (@perret.lionel) op

De eerste beelden van de cast

De nieuwe serie is een productie van Lookout point voor BBC One en het Belgische CZAR Film & tv als co-producer. Tom Shankland, bekend van House of Cards, heeft de regie in handen en het drama werd geschreven door Andrew Davies. De rol van Jean Valjean wordt vertolkt door Dominic West en David Oyelowo kruipt in de huid van Javert. Het duo wordt bijgestaan door Lily Collins die de rol van Fantine opneemt.

De adaptatie van Viktor Hugo’s levenswerk zal bestaan uit zes delen. De reeks wil het ongelooflijke en toegankelijke verhaal zo authentiek mogelijk tot leven brengen. Momenteel zijn de opnames in ons land net afgerond, maar we moeten nog tot volgend jaar wachten vooraleer de serie wordt uitgezonden op BBC One.

Toch heeft BBC alvast de eerste beelden van de nieuwste adaptatie van Les Misérables vrijgegeven. Bekijk hieronder snel de eerste foto’s van de cast in hun bekende rollen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: BBC, Film, Les misérables, Lifestyle, Lily collins, Literatuur, Viktor hugo.