Yoga by Julz: yogakledij voor yoginista’s
©

Yoga by Julz: yogakledij voor yoginista’s

Leestijd: 2 min

Yoga by Julz is een nieuw Belgisch label met yogakledij. Het idee: leuke, mooie tops, tassen en broeken ontwerpen waarmee je rechtstreeks van de yogales naar de supermarkt en een koffiedate met vriendinnen kan. Yogakledij voor yoginista’s dus. Wij spraken met oprichtster Julie De Laet. (Niet in Downward Facing Dog-pose.)

Hoe kwam je op het idee om je eigen label op te richten?

“Ik doe al een paar jaar aan yoga. Niet dat ik op een professioneel niveau zit of supergoed ben, maar ik wilde wel in een mooie outfit naar de les. Alleen is de bestaande yogakledij ofwel volledig zwart, of net héél flashy, ofwel heel Indisch en spiritueel. Ik wilde simpelweg een mooie outfit in zachte kleuren. Maar die vond ik niet in Europa. Dus ben ik die maar zelf gaan maken. (lacht) Dat was anderhalf jaar geleden. Ik heb heel lang research gedaan: de juiste stoffen vinden die comfortabel aanvoelen en blijven zitten, de juiste, betrouwbare producent vinden, het juiste bedrijf dat mijn ideeën omzet in kledingontwerpen…”

Wat is je lievelingsstuk?

“De Jenni-pants: een yogabroek met een bloemenpatroon.”

Je man is ook bij het merk betrokken. Hoe is dat gebeurd?

“Ik was constant met Yoga by Julz bezig. Mijn man had er in het begin weinig mee. Tot ik mijn samples paste en hij zei: ‘Julz, da’s keitof, ik wil er mee in stappen.’ Hij doet de financiële en technische kant van de zaak, ik hou me bezig met de marketing en de creatieve kant. We kennen elkaars sterktes en zwaktes. Tot nu toe zijn er geen echtelijke ruzies van gekomen. (lacht)”

Hoe zie je het merk evolueren?

“Ik ben nu met de wintercollectie bezig, maar ik heb absoluut nog geen plannen om er mijn fulltime job van te maken. Eind mei gaat de website online en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Yoga by Julz

Top, € 39, yogatas, € 75, yogabroek, € 69.

Heb je de stuks in je yogales laten testen door je medestudenten?

“Ik heb alle samples eerst zelf getest en daarna ook door mijn yogavriendinnen. Dan fietste ik met mijn samples naar mijn vriendinnen zodat zij ze konden passen. Daar leer je veel uit. Ik heb bijvoorbeeld geen grote boezem, een vriendin van me wél. Zo kreeg ik zicht op wat voor welk lichaam gaat en wat niet. Het was trial and error. Mijn maten lopen van XS tot L, ik hoop dat de modellen goed zijn voor élk vrouwenlichaam. De lengte vond ik bij voorbeeld erg moeilijk. Die heb ik op mezelf afgestemd omdat ik een gemiddelde lengte heb. Ik hoop dat mijn klanten me feedback geven zodat ik voor de volgende collecties eventuele aanpassingen kan doen.”

Je hebt een dochter van negen maanden, een fulltime job en nu komt Yoga by Julz erbij. Niet makkelijk, lijkt ons.

“Ik heb slapeloze nachten gehad, maar ik vind het wel supertof. Ik krijg hier echt energie van.”

Van € 6 tem € 75. Je kan Yoga by Julz op de webshop kopen, maar de lijn hangt ook tot 30 juni bij Behold the Belgian Bunch, de pop-up shop bij de LN Knits Concepstore, Leopoldstraat 22 in Antwerpen. 

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Belgische mode, Fashion, Julie De Laet, Mode, Sportkledij, Yoga, Yoga by Julz, Yoginista.