Woman to watch: Tine Migerode
© Tine Migerode

Woman to watch: Tine Migerode

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Tine Migerode.

/
  • 31 jaar
  • Woont in Serskamp, werkt in Gent
  • Opleiding: Ze behaalde haar bachelordiploma Handelswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Voor haar master koos ze ervoor om zich te specialiseren in Finances & Accountancy.
  • Carrière: Tine werkt als manager van het finance team voor OTA Insight in Gent. Ze zorgt ervoor dat de boekhouding klopt, de lonen uitbetaald worden… Maar naast dat financiële luik in haar leven, heeft Tine nog heel andere projecten waar ze zich met veel ambitie op stort. Als eerbetoon aan haar overleden nonkel beklom Tine in 2010 de Kilimanjaro, in Tanzania. Daarna kon ze het land niet uit haar gedachten zetten. Afgestudeerd en wel, besloot ze dan maar haar Afrikaanse droom na te jagen. Ze vertrok voor enkele maanden naar Tanzania om er vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. Wat een onschuldig sabbatjaar zou zijn, groeide al snel uit tot iets groters.
    Nu runt Tine mee een weeshuis in Tanzania en in eigen land is ze oprichtster van de TuChiFo, een vzw die Tanzaniaanse kinderen helpt.
  • Motto: “Being a part of changing or saving a child’s life… there is nothing better!”
  • Haar sterkte: “Als ik een taak krijg, maak ik die hoe dan ook af. Ik ben goed in zaken organiseren om ze vervolgens ook van een leien dakje te laten lopen. Daarbij lukt het me steeds om mensen enthousiast te krijgen voor wat ze moeten doen.”
/

Why a powerwoman?

Tine is een heel zorgende en meelevende vrouw is, die het goed voor heeft met iedereen. Dat reflecteert zich ook in haar projecten. Zo heeft ze in haar weeshuis in Tanzania al meer dan 100 kinderen geholpen. Ze genieten er van permanente zorg, gevarieerde voeding en een warm bed.

Dankzij haar vzw TuChiFo, opgericht in 2013, kan ze nog meer kinderen in ‘outreach’ aan een goede toekomst helpen. Het gaat om een zestigtal kinderen die afhankelijk zijn van de organisatie, maar toch bij hun familieleden blijven wonen. Ze krijgen financiële steun, scholing en medische hulp.

“Ik ben maar een persoon op deze hele wereld. Maar wat ik kan doen, probeer ik te doen. Ik kan de armoede helaas niet uit Tanzania halen, maar voor onze kinderen kan ik wel een wereld van verschil maken.”

Dit alles combineert Tine met een eigen gezinsleven en haar job in Gent als Finance & Administration Manager bij OTA Insight. “Het is niet altijd gemakkelijk om een balans te vinden tussen deze drie grote ‘projecten’. Maar ik besef ook dat het niet altijd moet lukken. Het is oké om af en toe hulp te vragen. Want niemand is perfect, je kunt maar zo goed mogelijk je best doen.”

Tine Migerode

Lees ook: Woman to watch: Marieke De Munck, Woman to watch: Magali Elali 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >