Sharon Grobben
- Mol, 22 juni 1992;
- Opleiding: haarstyliste + secretariaat;
- Kreeg als diagnose autisme op haar 14e;
- 1e plussize model voor de P-magazine;
- Campagnes: ‘Love me‘ – campagne van M.A.C, VOGUE, C&A, Xandres Gold;
- 2019: @thediversityproject, een project waar iedereen welkom is om deel te nemen aan fotoshoots en street catwalks, om aan te tonen dat elk lichaam mooi is, ook mensen met autisme, borderline , vitiligo, … Hier wordt aan iedereen de kans gegeven om hun verhaal te delen én andere mensen te inspireren;
- 2020: fulltime curvy model
- Haar grote droom: een eigen kledinglijn ontwerpen voor volslanke dames.
Why a power woman
Dit bericht bekijken op Instagram
💙 @violetabymango 💙 #modelswithcurves #diversity #smile #happy #confident
Waarom kozen we voor Sharon Grobben als ‘Woman to watch‘? Heel eenvoudig … Een doorzetter, positief ingesteld en een rolmodel voor velen. Voor diegene die Sharon nog niet zouden kennen, willen we hier graag verandering in brengen. Sharon is een fulltime plussize model én vooral gekend als body positive activist. Vandaag staan we hier minder bij stil én gaan we een andere kant van het model leren kennen. Op haar 14e werd autisme vastgelegd, een diagnose die voor haar op dat moment nodig was om (h)erkenning te krijgen.
Als je telkens het gevoel hebt een tikkeltje ‘anders’ te zijn , veel structuur nodig hebt én vele moeilijkheden ervaart, maar niet weet van waar het komt én hierdoor ook vast komt te zitten met je omgeving en jezelf … Dan is een stempel of een diagnose krijgen soms wel écht nodig. Hierdoor kan je jezelf beter begrijpen, anderen kunnen jou beter begrijpen en hierdoor kan je het misschien zelfs een plaats geven … Het is hierdoor zelfs mogelijk om het positief om te draaien en het te aanschouwen als een bijzondere sterkte.
Autisme
Autisme zal zich in eerste instantie meer manifesteren in gedrag, maar is niet (altijd) direct zichtbaar aan de persoon. De drie kernproblemen van autisme situeren zich op het gebied van communicatie, op sociaal vlak en in het flexibel denken en handelen. Dit noemt men ook wel eens de ‘triade‘. Autisme kent veel verschillende uitingsvormen, daarom gebruiken ze ook wel de term autisme spectrum stoornis (het kan gaan van lichte tot zware vormen).
Sharon is iemand die veel richtlijnen en structuur nodig heeft. Dit is iets wat ze met haar modellenwerk ervaart, waardoor ze dit nog steeds graag doet. Een shoot is meestal gepland, stap per stap en dit geeft voor haar een veiligheid. Als er last-minute wijzigingen gebeuren, heeft ze meer tijd nodig dan anderen om hiermee om te kunnen gaan.
Telefoneren is voor haar een moeilijk gegeven … Zeker wanneer ze niet weet wie de andere aan de telefoon is. Het allermoeilijkste voor Sharon is daten. Zoals ze zelf zegt: ‘Op date gaan is een ramp voor mij.’ Er werd al meermaals gevraagd aan haar: ‘Hallo ik zit hier hé!’, ‘Waarom kijk je niet in m’n ogen‘,’Kijk eens naar mij als je praat‘,… Oogcontact maken is voor iemand met autisme een moeilijke sociale omgangsvorm.
Toch blijft Sharon niet bij de pakken zitten. Momenteel is ze nog steeds in behandeling bij een psycholoog. Maar ze kijkt positief naar de toekomst.
Als ik kijk naar 5 jaar terug … Toen durfde ik met niemand afspreken. – Sharon Grobben
Elke dag groeit ze meer en meer. Ze gelooft in de kracht van modellenwerk waar ze steeds met nieuwe mensen in contact komt. Elke dag blijft een gevecht … Maar ze blijft strijden. Binnenkort vertrekt Sharon naar New York om te gaan werken als plussize model. Ongetwijfeld een spannende stap voor haar, die ze zeker zal overwinnen!
You go girl!
Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Romy Schlimbach