You Can: het project waarmee Vero Moda de vrouwen van Noord-Oeganda steunt
© Vero Moda

You Can: het project waarmee Vero Moda de vrouwen van Noord-Oeganda steunt

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Duits model Elena Carrière bezocht er de dorpen waar Caïo actief is, een sociale onderneming die 3000 vrouwen tewerkstelt door er duurzame cosmetica te vervaardigen uit shea noten.

De vrouwen worden door het initiatief geholpen om een inkomstenbron te creëren op lange termijn. Ze krijgen er sales – en marketingtrainingen over financiële skills en ondernemerschap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VERO MODA (@veromoda) op

 

En wat Caïo vooral wil teweegbrengen is dat ze het gevoel krijgen dat ze terug een doel hebben. Vero Moda wil op zijn beurt Caïo ter plaatse ondersteunen met IT-apparaten en een kantoor.

/

Aware capsulecollectie

De t-shirts en truien in de capsulecollectie vieren vrouwen overal ter wereld en pleiten voor meer gendergelijkheid. De Aware collectie is gemaakt uit natuurvriendelijke materialen en de opbrengst dient integraal om de Oegandese vrouwen bij te staan in de heropbouw van hun leven.

€ 26,99, Aware by Vero Moda.

www.veromoda.com

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Aware, Vero Moda.