Woman to watch: Nele Ost
©

Woman to watch: Nele Ost

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Nele Ost.

<<Lees ook – Woman to watch: Elien Jansen>>

/

Nele Ost

 • 8 november 1984, Sint-Niklaas;
 • opleiding: Hotelmanagement- Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, Sales & Marketing- Syntra Midden-Vlaanderen;
 • dochter van Daniël Ost, wereldbekende Belgische bloemenkunstenaar;
 • de liefde voor bloemen kreeg Nele met de paplepel mee, waardoor ze al doende de stiel leerde van het bloembinden, on-the-job;
 • 2014: Junior Project Manager, Daniël Ost;
 • projecten: florale decoratie in de ‘Garden of Madness’ / Tomorrowland, het ontwerpen van fleurige versiering voor een koninklijk huwelijk in het Emiraat van Ajman (VAE) in naam van het bloemenhuis Daniël Ost, ontwerpen van het lintje pink ribbon (2017), BRITA waterfilterkannen omtoveren tot een prachtig kunstwerk in het Wijnegem Shopping Center, bloemkunstwerken voor het huwelijk van Saudische prinses (2019);
 • tentoonstellingen: Ohara Residence & Museum, Kurashiki (2015, Japan), Gentse Floraliën, Gent (2016, België);
 • prijzen: in 2017 haalde ze samen met haar vader het brevet van hofleverancier;
 • 2018: Creative Director, Daniël Ost;
 • inzet voor duurzaamheid: voor de verpakking van bloemen werken ze steeds met gerecycleerde materialen. Daarnaast kiest het bedrijf steeds voor bloemen met een lange levensduur, waar men lang van kan genieten;
 • grote droom: bloemkunstwerken ontwerpen, naar verre landen reizen om de schoonheid van bloemsierkunst te laten ontdekken én buiten het werk wil ze maar één ding: gezond en gelukkig zijn.
/

Why a power woman


Waarom kozen we deze week voor Nele Ost? Heel eenvoudig … Creatief, inspirerend en vooral een bloeiende onderneemster. Nele Ost – die als dochter van de wereldbekende bloemenkunstenaar Daniel Ost – de liefde voor bloemen met de paplepel meekreeg, vaart ondertussen dezelfde koers als haar vader. Buiten een uitgebreide kennis over bloemen, is het terrein van decoratie haar ook niet onbekend. Deze weet ze met elkaar te verenigen, waardoor een interieur of een ontwerp van bloemen al snel magisch worden. Het gezegde, ‘de appel valt niet ver van de boom‘ kunnen we hier absoluut toepassen. Nele Ost: een even groot talent als haar vader, Daniel Ost!

/

Expositie: Paint the City Green

Ter ere van Ost’s 65ste verjaardag keert de bloemenkunstenaar ‘back to the roots’ met de memorabele overzichtstentoonstelling Paint the City Green. Met behulp van Nele en tal van binnen- en buitenlandse assistenten toveren ze de Salons voor Schone Kunsten om tot een prachtig bloemenparadijs. In de rustieke kamers van het herenhuis worden bezoekers ondergedompeld in de diverse stijlen dat het bedrijf zich doorheen zijn fabuleus parcours meester maakte. Door het Coronavirus werd er besloten om de tentoonstelling te verplaatsen naar het najaar. De expositie zal doorgaan van 16 tot 20 oktober. Reeds aangekochte tickets blijven geldig en ook het concept blijft onveranderd, net zoals de locatie.

Wil je voor moederdag een uniek kunstwerk cadeau doen? Daniel Ost bezorgt in deze moeilijke tijden een vers seizoensgebonden lenteboeket aan huis om je dag op te fleuren! ⁠Check de website voor meer details. 

 Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Kyra Gantois

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Nele Ost, Woman to watch.