Woman to watch: Elien Jansen
© Elien Jansen

Woman to watch: Elien Jansen

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan fotografe Elien Jansen.

/

Elien Jansen

<<Lees ook – Woman to watch: Karolin Van Loon>>

/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

2019

Een bericht gedeeld door Elien Jansen (@elienjansen) op

Waarom kozen we deze week voor Elien Jansen? Heel eenvoudig … Optimistisch, een sterk karakter, maar vooral een creatieve ziel die zichzelf in deze tijden terug aan het heruitvinden is.

Stylisten, ontwerpers, schrijvers, vormgevers, producenten en fotografen: in de wereld van mode zijn zelfstandigen overal. Zelfstandig en flexibel werken heeft zo zijn voordelen, maar het betekent ook grotere risico’s. Nu als gevolg van de corona-crisis steeds meer collecties, producties en evenementen worden geannuleerd, lopen voor veel zelfstandigen de opdrachten terug.

/

Creatief heruitvinden

Ook fotografe Elien is zonder werk gevallen door het coronavirus. Na enkele dagen stilzitten en nadenken, kreeg ze een creatieve boost. Haar blijvend optimisme gaf haar de energie om na te denken over hoe én op welke manier ze deze periode in beeld zou kunnen brengen. Om haar aan de maatregelen te houden (met de nodige afstand weliswaar), is ze de natuur in getrokken met haar beste vriendin om te gaan fotograferen. Het resultaat? Mooie lentebeelden waar we helemaal van wegdromen.

Wanneer Elien de beelden post op Instagram met de hashtags #staycosy en #willyoubemyquarantaine merkte ze op dat ze veel respons kreeg. Dezer dagen is sociale media meer dan ooit een platform om te verbinden met elkaar!

Je voelt dat we nu meer dan ooit verbonden zijn met elkaar (via sociale media), omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. – Elien Jansen

Naast het maken van deze beelden is Elien op zoek gegaan of ze nog andere diensten kon aanbieden. Vanaf nu kan je op haar website fotoprints bestellen. Misschien wel een leuk cadeautje voor moederdag?

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Raquel de Araujo Almeida.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Elien Jansen, Woman to watch.