Woman to watch: Mieke Dierckx
©

Woman to watch: Mieke Dierckx

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Mieke Dierckx.

/

Mieke Dierckx

  • 36 jaar
  • Eigenaar en ontwerpster van haar eigen handtassenlabel
  • Opleiding: Bachelor in Interieur en Meubelontwerp aan de Thomas More in Mechelen; Master in Juweelontwerp aan PXL in Hasselt.
  • Carrière: Na haar studies is Mieke aan de slag gegaan bij ‘Toegepast’, een Limburgse prijs voor studenten in de kunst, architectuur en cultuur. Hierna hielp ze halftijds mee aan onderzoek bij een van haar vorige opleidingen in combinatie met het opstarten van haar eigen label.
  • Droom: Mieke droomt ervan om haar eigen label ook over de landsgrenzen heen te laten doorgroeien.
  • 2012: Opstart handtassenlabel Mieke Dierckx

Lees ook: Woman to watch: Hélène Depraetere.

/

Why a power woman?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mieke Dierckx (@mieke_dierckx)

Waarom kozen we deze week voor Mieke Dierckx? Heel simpel… Mieke durft buiten haar comfortzone te stappen, durft te gaan voor waarin ze gelooft en is een creatieve duizendpoot die niet schuw is van ondernemen.

Tijdens haar studies stond het ontwerpen van producten met een functie telkens centraal. Maar het was vooral het materiaal van handtassen, het leder, dat haar uiteindelijk wist te fascineren. Toen ze voor een schoolopdracht iets moest creëeren buiten haar vakgebied, juweelontwerp, was de keuze snel gemaakt. “Ik ben toen interesse beginnen krijgen vanuit verkooppunten, waardoor ik mijn gevoel voor het ontwerpen van handtassen verder ben gaan uitwerken”, en zo ontstond het idee voor haar eigen label.

In 2012 besloot Mieke zich volledig te smijten in haar passie. Ze stopte met halftijds werken en stak al haar tijd in de opstart van haar eigen label. “Ik dacht: als ik het ga blijven combineren met een andere job dan blijft het kleinschalig. Ik moet er voor gaan of niet”, aldus Mieke Dierckx.

/

Mieke Dierckx het label

“Ik ontwerp tijdlozen handtassen voor vrouwen”, zo omschrijft Mieke haar label. Kort, maar krachtig. Haar handtassen zijn trouwens niet alleen dat, maar ook seizoensloos. Op die manier wil ze de levensduur van haar creaties verlengen met een eye-catching look. “Onze ontwerpen blijven langer dan één seizoen in de collectie. Ik denk dat dat ons vooral onderscheidt van anderen.” Het doel is om mensen te doen geloven in het product en een investment piece te creëeren voor hen.

Elk stuk uit de collectie wordt door Mieke zelf ontworpen in haar atelier in Westerlo en geproduceerd door ervaren ambachtslui in Portugal. Mieke laat zich tijdens het ontwerpen inspireren door architectuur en design, waarbij de focus steeds op vorm en functionaliteit ligt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mieke Dierckx (@mieke_dierckx)

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Roxanne Vanderghinste.

Tags: 100% Belgisch, Handtassen, Mieke Dierckx.