Woman to watch: Maxim Magnus
© Linden Staub

Woman to watch: Maxim Magnus

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Belgisch model Maxim Magnus.

/

Maxim Magnus

  • Schilde, 1998
  • 2016: geslachtsverandering in het Universitair Ziekenhuis Gent
  • Rolmodel voor de transgendergemeenschap
  • 2017: debuut LFW als transgender model
  • Mannequin en model voor verschillende grote namen, zoals: Schiaparelli, Alessandra Rich, Paula Knorr, ASAI, Charles Jeffrey,…
  • Opleiding: Mode-communicatie in Londen
  • 2019: haalde de media door het festival  ‘Coachella’ te boycotten (LGBTQ+ onvriendelijk)
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Take me back to this day 🦋

Een bericht gedeeld door Maxim Magnus (@maximmagnus) op


Nu de modeweken weer van start zijn gegaan, is het misschien wel leuk om een Belgisch model in de kijker te zetten. Waarom kozen we voor Maxim Magnus als ‘Woman to watch‘? Heel eenvoudig … Jarenlang leefde het model als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar achttiende besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. Ze groef diep in haar ziel en overleefde het gevecht met haarzelf. Toch blijft het een strijd door de lichamelijke neveneffecten (complicaties eerdere operaties) en reacties van buitenaf waarmee ze te maken krijgt én vecht ze elke dag opnieuw. Een boegbeeld en verlichtend punt voor velen die nu een moeilijke periode meemaken. Een vrouw met een passie, een doel én ontzettend veel doorzettingsvermogen!

/

Belgisch model

Magnus werd omgebouwd tot vrouw toen ze 18 was, nu 3 jaar geleden. Vanaf haar transitie gaat het hard voor het jonge model. Zo werkte ze al eerder samen met bekende modehuizen waaronder: Schiaparelli, Fendi, Gucci, Ralph & Russo, … Een beeldschone androgyne én a-typische look dat – volgens ons – het nog ver zal schoppen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@chetthapa and I made a little video during LFW (watch til the end to see my reaction after @christopherkane )

Een bericht gedeeld door Maxim Magnus (@maximmagnus) op


She has the power! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Maak kennis met Victoria’s Secret’s eerste transgendermodel: Valentina Sampaio

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgisch model, Maxim magnus, Transgender model, Woman to watch.