Woman to watch: Lily Joan Roberts
© MORREC

Woman to watch: Lily Joan Roberts

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Lily Joan Roberts.

/

Lily Joan Roberts

  • 27 jaar
  • Vegan chef die groenten, kruiden en wilde planten centraal zet.
  • Mede-oprichter van het Antwerpse tapasrestaurant en hotspot Bar d’Henri
  • De ziel achter ‘Relish
  • Herbal experte voor Pukka België
  • Opleiding: Studeerde Communicatiemanagement in Gent, maar besloot erna haar passie voor plantaardig eten te volgen. Eerst deed ze dit via afstandsonderwijs waarbij ze alles leerde over het herborisme. Vervolgens deed ze ervaring op over de hele wereld, onder andere in Ecuador en een Ayuverdisch center in India. Alsof dit nog niet voldoende was, besloot ze een opleiding tot chocolatier te volgen bij Syntra. Tot slot bleef ze zichzelf onderwijzen aan de hand van autodidact met zelfstudieboeken.
  • Droom: Lily droomt ervan om mensen gelukkiger en gezonder te zien worden terwijl ze de planeet gelukkiger en gezonder helpen maken. Dat mens, dier en natuur een evenwaardig, samenwerkend geheel wordt. Dat economie, politiek, landbouw en ontwikkeling allemaal draait rond het gedijen samen met de aarde, in plaats van ten koste van.
/

Why a power woman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RELISH by Lily Joan • Chef (@lilyjoan_relish) op

Waarom kozen we deze week voor Lily Joan Roberts? Heel simpel… Ze heeft een passie en gaat hier dan ook voor. Wanneer Lily zich inzet voor iets geeft ze het beste van zichzelf en gaat zij er geen honderd maar 200% voor. Wanneer we praten over een chefkok denken velen aan een volwassen man met een stevig buikje, maar niets is minder waar. Ook vrouwen kunnen een succesvol professionele chef zijn en dat bewijst Lily keer op keer.

Plantaardige voeding is tegenwoordig een echte hype, maar voor Lily Joan Roberts is het meer dan dat. Haar liefde voor plantaardige voeding begon namelijk als een persoonlijke zoektocht naar gezondheid. Naarmate de tijd verstreek oversteeg de passie deze zoektocht en besloot ze haar kennis te delen met anderen.

Nu probeert Lily aan de hand van voeding mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. Dit doet ze met haar eigen veganistische tapasbar Bar d’Henri die ze in 2018 met haar vriend opende. Alsook haar eigen project genaamd Relish. Die laatste staat voor het Engelse werkwoord ’to relish’, wat wil zeggen dat je van elk moment moet genieten. Maar niet alleen dat. ‘Relish’ staat ook voor een saus of bijgerecht dat extra smaak toevoegt aan je maaltijd. Mooi toch?

/

Pukka Herbs ambassadrice

Lilly Joan Roberts

MORREC

Sinds kort is Lily Joan Roberts ook ambassadrice van het merk Pukka Herbs. Dit merk staat vooral gekend om zijn productie van biologische thees. Als ambassadrice probeert Lily consumenten te onderwijzen over de kracht van kruiden en planten ter ondersteuning van hun gezondheid en algemene welzijn. Zo is zij op 29 oktober gastvrouw voor de ‘sleep with ease’-webinar.

Samen met Pukka probeer ik anderen aan te sporen om een gezond en gelukkig leven te leiden. Het merk en Lily hebben hun kennis en passie voor biologische kruiden gebundeld om te delen met de wereld. “Ik ben een deeltje van de Pukka puzzel die mensen niet alleen dichter bij de natuur wil brengen, maar ook bij hun eigen natuur,” aldus Lily Joan Roberts.

 

 

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Charlotte Matthys.

Tags: Lilly Joan Roberts, Pukka Herbs, Vegan, Vrouwelijke chefs.