Woman to watch: Charlotte Matthys
© Studio Leau

Woman to watch: Charlotte Matthys

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Charlotte Matthys.

/

Charlotte Matthys

  • 26 jaar
  • Oprichter van NONA June
  • Opleiding: Master aan de UGent in Bio-Ingenieurswetenschappen met een specialisatie in ‘Food Technology’.
  • Carrière: Naar haar studies ging Charlotte aan de slag bij een IT-start-up waar zij een administratieve en sales gerichte functie uitvoerde. Deze werkervaring leerde haar meer over hoe een bedrijf werkt alvorens zelf te ondernemen. Na enkele maanden besloot ze hiermee te stoppen en volledig voor haar eigen zaak te gaan.
  • Droom: Charlotte droomt ervan om met NONA June wereldwijd de leider van alcoholvrije gins te worden.
  • Motto: Live your life to the fullest! Charlotte gelooft dat wanneer mensen bewust leven, zij ook een beter en voller leven hebben. Zelf probeert ze telkens weer grondig na te denken over elke stap die ze maakt en vraagt ze zichzelf waarom zij bepaalde keuzes maakt, zonder zomaar de mening van anderen over te nemen.

Lees ook: Woman to watch: Hélène Depraetere.

/

Why a power woman

Charlotte Matthys

Studio Leau

Waarom kozen we deze week voor Charlotte Matthys? Heel simpel… Charlotte weet wat ze wil en durft hier dan ook voor te gaan. Een eigenschap die velen onder ons alleen maar kunnen benijden.

Ondernemen betekent voor haar: “Vrijheid om elke dag te kunnen doen wat je graag doet, leven voor jouw passie en onderneming. Het is niet iets dat stopt in het weekend dus moet je bereid zijn om ook op “vrije” dagen jouw verantwoordelijkheid op te nemen. Maar wanneer je jouw passie volgt, zou dit eigenlijk niet als werken mogen aanvoelen, wat bij mij ook zo is. Ik ben dus vooral heel dankbaar dat ik elke dag kan opstaan met veel goesting om erin te vliegen!“.

Als kind groeide Charlotte op nabij het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Tijdens de vele uitstapjes hier naartoe ontwikkelde ze een interesse in kruiden en specerijen. Van de netels en framboosbladeren die ze er plukte, creëerde Charlotte verschillende theetjes en infusies. Je zou kunnen zeggen dat haar voorliefde voor smaakvolle dranken toen ontstond. Alsof haar onderneming, NONA June, toen al in de sterren geschreven stond.

/

NONA June

Het was 2017 toen Charlotte besloot het NONA June-avontuur aan te gaan. Tijdens een doordeweekse afterwork wou ze het liefst een cocktail drinken zonder alcohol. Kiezen voor de verfijnde smaak van cocktails, maar passen voor de gevolgen van de alcohol erin. Echter was het non-alcoholische assortiment heel gelimiteerd en was er niet meteen een drankje dat zij lekker vond. Een tegenvaller die velen van ons meemaken op een avondje uit.

Niet lang erna begon Charlotte, net zoals vroeger, te experimenteren met kruiden en botanische producten. Tot grote vreugde van haar familie en vrienden mochten zij een jaar lang haar creaties uittesten. Na één jaar stond het recept op punt en was NONA June officieel geboren.

Bij haar eerste klanten kon Charlotte onmiddellijk rekenen op de steun van sterrenzaken zoals The Jane, OAK, The Cobbler en Boury. Tot vandaag zijn de NONA June producten nog steeds een vaste waarde in menig restaurant en bar over landsgrenzen heen. Iets waar Charlotte met haar 26 jonge jaren heel trots op is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NONA (@nonadrinks) op

Lees meer Marie Claire op: Woman to watch: Joyce en Raissa De Haas.

 

Tags: Charlotte Matthys, Mocktails, Nona June, Woman to watch.