Woman to watch: Charlotte Blancke
© David Stegenga

Woman to watch: Charlotte Blancke

Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Charlotte Blancke.

/
  • Leeftijd: 23
  • Haar studies: Charlotte is recent afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen.
  • Haar sterkte: Charlotte ontwikkelde Ivvy, een draagbare infuuspomp met zelfontworpen apparatuur wat infuustherapie automatisch afstemt op de behoeften van de thuissituatie. Ivvy bestaat uit drie producten: een draagbare oplossing om de infuuspomp in te hangen, de infuuspomp zelf en de software hierbij voor intuïtief gebruik. Het is een productoplossing die is afgestemd op de behoeften van patiënten en thuisverpleegkundigen in een thuisomgeving. 
  • Haar carrière: Met ivvy wint Charlotte dit jaar de internationale runner up van de James Dyson Award 2022 uit meer dan 2.000 inzendingen uit 29 landen. De James Dyson Award heeft meer dan 1 miljoen aan prijzengeld gegeven aan meer dan 300 veelbelovende uitvindingen van jonge ingenieurs en wetenschappers over de hele wereld. Dit jaar heeft Sir James Dyson twee wereldwijde winnaars geselecteerd, die elk 30.000 ontvangen, en een tweedeprijswinnaar, die  € 5.000 aan prijzengeld ontvangt, ter ondersteuning van de volgende fasen van hun uitvindingen.
  • Haar motto: “Als productontwikkelaar hoop ik met mijn projecten het leven van mensen beter of aangenamer te kunnen maken zodat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen tot een mooiere wereld.”
/

Why a powerwoman?

Charlotte was op zoek naar een afstudeeronderwerp op de universiteit en hoorde de collega van haar moeder klagen over het ongemakkelijke apparaat dat haar kind nodig had voor medische behandeling. Ze zei dat ze de intraveneuze paal verwisselde voor een kleerhanger die ze in een winkel had gevonden. Met ivvy probeert Charlotte een oplossing te vinden die de apparatuur afstemt op de behoeften van patiënten en verpleegkundigen in de thuisomgeving.

Lees ook: Is het gezond om alles te tracken met een smartwatch?

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Dyson, Woman to watch.