Woman to watch: Kim De Graeve
© Pers

Woman to watch: Kim De Graeve

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Kim De Graeve.

/

Haar leeftijd? 36 jaar.

Haar studies? Kim ging al vroeg op zichzelf wonen en combineerde daarom haar studies Schilderkunst aan het Sint-Lucas in Gent met werken. Ze werkte toen in de horeca en later deed Kim nachtwerk in een fabriek terwijl ze overdag naar school ging. Na 2 jaar besloot ze om te stoppen met studeren omdat de combinatie te zwaar werd en ze met een diploma Schilderkunst geen toekomst zag voor zichzelf.

Haar carrière? Nadat ze haar studies stopzette besloot Kim om fulltime in de supermarkt te werken. “Ik kreeg hier de kans om door te groeien en daar haalde ik voldoening uit. Maar toen ik een hypotheek aanging voor de aankoop van mijn huis merkte ik dat ik moeilijk rondkwam en besloot ik een bijverdienste te zoeken. ik maakte vaak foto’s van mijn kinderen en kreeg daar veel complimenten over. Daarom besloot ik als bijverdienste fotografe te worden.” En dat werd een succes want Kim kreeg tot 2 keer toe een plek in de top 100 fotografen wereldwijd.

“Ik werkte 7 dagen op 7 en belandde uiteindelijk in een burn-out. Daardoor besloot ik mijn job bij de supermarkt op te zeggen en door te gaan met fotografie. Aangezien ik kinderfotografe was, werkte ik vooral op woensdag en in het weekend omdat kinderen dan vrij zijn. Dat zorgde er wel voor dat ik mijn eigen kinderen niet vaak zag en daarom besloot ik dat het tijd werd om het over een andere boeg te gooien. Omdat ik veel vragen van collega’s kreeg over hoe ik kon rondkomen van mijn job als fotografe koos ik ervoor om sessies te geven en nog later richtte ik een bedrijf op met online cursussen.” Dankzij dat bedrijf en de investeringen die ze maakt, bereikte Kim financiële vrijheid.

Haar motto? “Ik heb 2 motto’s: ‘alle onhaalbare dingen zijn op te splitsen in haalbare stukken’ en ‘trager gaat sneller’. Veel mensen willen altijd maar sneller gaan, maar op die manier mis je net de belangrijke details. Je vergeet dan aandacht te schenken aan je emoties, wat ervoor kan zorgen dat je heel lang een pad bewandelt dat eigenlijk niet echt bij je past.”

Lees ook: Woman to watch: Karen Plessers

/

Waarom een powervrouw?

Kim kon zich op 33-jarige leeftijd al financieel vrij noemen. Dit lukte haar doordat ze zich bezighoudt met investeren, maar ook dankzij het bedrijf dat ze oprichtte en vandaag de dag volledig op zichzelf kan draaien. Ondanks die indrukwekkende prestatie is het volgens haar voor iedereen mogelijk om in haar voetsporen te treden, zo lang je het maar echt wil. Om anderen te leren hoe je net als haar die financiële vrijheid kan bereiken schreef ze een boek genaamd ‘Freedom Unlocked’ : “Het is een stappenplan dat verweven is met mijn eigen persoonlijke verhaal waarmee je leert hoe ook jij financieel onafhankelijk kan worden”, aldus Kim.

Concreet betekent de financiële vrijheid van Kim dat ze nog maar 1 dag per week werkt. Elke donderdag geeft ze coachingsessies voor haar bedrijf. De rest van de week heeft ze vrij en die vrijheid vult ze in met haar eigen interesses, zo houdt ze ervan om te reizen en hoopt ze op een dag elk land van de wereld ontdekt te hebben.

Lees ook: 5 foodadresjes in Gent die je zeker wil uitproberen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Woman to watch.