Woman to watch: Judith Van Herck
© Margot Huyghe

Woman to watch: Judith Van Herck

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan ontwerpster Judith Van Herck.

/

Judith Van Herck

  • Antwerpen, 25 maart 1983
  • Genomineerd als 16-jarige actrice voor het Gouden Kalf
  • Studie: Master Theaterkostuum aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen
  • Docente: Theater-Mode en Modetextiel aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • Kostuum ontwerpster voor FC bergman
  • Sinds enkele jaren haar eigen couture lingerie label: JUDITH
/

Why a power woman?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Best friends #love #forever #marie #judith #judithvanherck #judithlingerie #belgiandesigner

Een bericht gedeeld door JUDITH Lingerie (@judithlingerie) op

Waarom kozen we deze week voor Judith Van Herck? Heel eenvoudig …  Judith Van Herck is ontwerpster van het couture lingerie merk ‘JUDITH’. Het lingeriemerk wil de sterke vrouw van vandaag vieren. Door het dragen van JUDITH voelt een vrouw zich sexy, krachtig én kan ze op een sensuele manier bewegen en handelen. Het luxemerk staat voor authenticiteit en durf met een vrouwelijke touch. Marie Claire + Judith = een absolute match! En dat mag in the picture gezet worden, toch?  

Geen enkel ontwerp gaat in productie zonder dat ik het zelf een periode gedragen heb. Ik sport en dans ook met mijn bh’s en slips, enkel zo kan ik zelf voelen waar er mogelijke verbeterpunten zijn en pas ik vervolgens het design aan tot in de perfectie – Judith Van Herck

/

Nieuwe collectie: Black & White Water

De gloednieuwe ‘Black & White Water’ collectie vertelt het verhaal van een vrouw die continu flirt met tegenstrijdige emoties. Een contradictie die de ontwerpster in haar ontwerp overbrengt door de combinatie van contrasterende kleuren en materialen: zachte zijde, luxueuze kant, zachte en de sierlijkheid van verfijnde gouden accenten staan in fel contrast met stoerdere, grafische elementen. Op deze manier zorgt deze karaktervolle lingeriecollectie voor een spannende twist in het verhaal van élke vrouw.

Judith brengt elk personage tot leven in haar film. Ze neemt de kijker mee op een romantische reis naar haar denkbeeldige wereld. Dit resulteert in een reeks van levende schilderijen. De setting is mysterieus, ondeugend, dromerig en enigszins uitdagend. Een waar kunstwerk! 

https://vimeo.com/359545060

In de video zie je Britt Valkenborghs als muze voor de ontwerpster én dat is voor ons niet onverwacht … Britt was twee weken geleden onze ‘Woman to watch’. Een ruwe bolster, een stoere powervrouw, maar tegelijkertijd ook een zacht en gevoelig meisje… Kortom een vrouw die continu flirt met tegenstrijdige emoties.
Wil je net als Monica Bellucci in haar gloednieuwe film ‘Spider in the web’ schitteren in een luxueus design van JUDITH? Tussen 5 oktober en 31 oktober kan je de nieuwe collectie komen ontdekken in de ‘temporary store‘.
Adres: Hopland 10, 2000 Antwerpen
Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: Woman to watch: Lieve Blancquart

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Couture Lingerie, JUDITH, Judith van herck, Woman to watch.