Woman to watch: Joke Michiel
© Heikki Verdurme

Woman to watch: Joke Michiel

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to Watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Joke Michiel.

/
  • 41 jaar
  • Haar studies: In 2000 begon Joke aan mediastudies aan de AP Hogeschool Antwerpen. Ook heeft ze een tijdje aan de Universidad CEU Cardenal Herrera gestudeerd in Valencia.
  • Haar carrière: Na een loopbaan binnen de media verliet Joke Michiel haar job om voltijds mee te bouwen aan Souvenir. Het sterrenrestaurant dat ze in 2014 opende met haar man Vilhjalmur Sigurdarson, toen nog in Ieper, nu in Gent.
  • Haar sterkte: Joke en Vilhjalmur trappen samen hoge wattages op hun professionele tandem. Ze timmeren al sinds de begindagen van Souvenir aan een duurzame weg met veel liefde, wederzijds respect, grenzeloze toewijding en waardering voor het metier en hun team. Een visie die ze trots verkondigt, opdat het mensen zou inspireren hetzelfde te doen.
  • Haar motto: “Klant is koning? Onze klanten blijven onze gasten, maar ze worden ook bediend door hardwerkende mensen. Een bewustwording die nog vaak sensibilisering vereist. Mijn dorp is mijn team. It takes a village to raise a child, en als het van mij afhangt, a team to run a restaurant.”

Lees ook: Woman to watch: Gemma Rodriguez

/

Why a powerwoman?

Samen met haar gezin en haar team balanceert Joke schijnbaar moeiteloos tussen werk en privé. Dit weekend ontving ze nog de Parabere Care Award. De internationale organisatie hierachter, Parabere Forum, zet vrouwelijk talent en ondernemerschap binnen de horeca in de kijker.

De prijs behartigt specifiek het belang van de balans tussen werk en privéleven en dat specifiek voor een duurzame horeca. Duurzaam in alle facetten van het woord: van de lokale ingrediënten tot het correct behandelen van het menselijk kapitaal. De prijs is dus bedoeld voor personen en organisaties die leiderschap tonen en een pioniersrol opnemen bij het in goede banen leiden van de grens tussen werk en privé. Door te tonen hoe Joke en haar man het aanpakken inspireert ze anderen om er met een andere bril naar te kijken en positieve verandering te bewerkstelligen in de sector. De award vormt een mooie bekroning voor de inzet.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Parabere Care Award, Woman to watch.