Woman to watch: Helga Meersmans
©

Woman to watch: Helga Meersmans

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Helga Meersmans.

<<Lees ook: Woman to watch – Laurence De Jonghe>>

/

Helga Meersmans

  • 7 april 1962, Deurne;
  • opleidingen: Master Economische Wetenschappen (KUL), Management programma Vlerick;
  • werkervaring: Managing Director Benelux Wolford, Sales en Marketing Manager Mayerline, international Retailmanager Van de Velde;
  • 2017: co-founder KAAI,
  • grote droom: KAAI internationaal laten groeien en tot een ‘love brand’ maken voor de vele ‘multi-taskende‘ vrouwen;
  • duurzaamheid: de minimalistische vormgeving van KAAI zorgt voor een puur en tijdloos design, in haar privé-leven probeert ze zoveel mogelijk zich te verplaatsen met de fiets én is er geen plaats voor plastic verpakkingen.

<<Lees ook – Crush of the day: De Ikon Belt Bag is jouw must-have voor de zomer>>

/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Helga Meersmans? Heel eenvoudig … Creatief, enthousiast en vooral een bloeiende onderneemster. Sinds het prille begin van KAAI in 2018, verdiepen oprichtsters Ine Verhaert en Helga Meersman zich in de praktische noden van de ambitieuze vrouw die steeds on-the-go blijkt te zijn. Twee actieve vrouwen die al meer dan 20 jaar de wereld rondreizen in de mode- en detailhandel. A match in heaven! 

Intussen is het Antwerpse handtassenlabel uitgegroeid tot een opmerkelijke game-changer voor tassen met een duidelijke functie. Elke handtas wordt ontworpen volgens een ‘clever-design’ filosofie. Voor vele vrouwen zijn de belangrijkste metgezellen: een laptop, mobiele telefoon, veel papierwerk én vrouwenspullen, denk maar aan make-up. Dit vaak allemaal samengepropt in een handtas of trolley … Hier wouden de oprichters verandering in brengen. Het resultaat? Een praktische én ideale partner om zorgeloos weg te dwalen!

Niet geschoten is altijd mis – Helga Meersmans


/

Corona-tijdperk

Na een sluiting van twee maanden, is de studio store van KAAI in Antwerpen terug open sinds deze week. De sluiting kwam hard aan voor het label … De webshop daarentegen heeft wel een grote boost gekend. Een trending fenomeen in deze periode is dat mensen bewuster én lokaal gaan kopen. Dit kunnen we alleen maar toejuichen. Toch kan dit het verlies in omzet niet compenseren en zal de corona-crisis een lange staart krijgen. De oprichters blijven positief én staan voor grote uitdagingen. Ze kijken er naar uit om terug volledig aan de slag te gaan en hebben goede hoop op een positief vervolg van hun label!

KAAI is elke week geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Met aangepaste maatregelen, zodat je veiligheid gegarandeerd kan worden! Bovendien krijg je bij elke Kaai tas een Kaai mondmasker én handgel. Zo kan je veilig op pad met je Kaai! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Woman to watch: Nele Ost

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Handtassen, Helga Meersmans, Kaai.