Woman to watch: Gloria Boateng
©

Woman to watch: Gloria Boateng

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan singer-songwriter Gloria Boateng.

/

Gloria Boateng

  • September 1989, Gent
  • Ghanese roots
  • Singer-songwriter (rap, hiphop, soul en electro)
  • Eerste teksten schreef ze op de leeftijd van 13
  • Produced haar eigen beats
  • 2014: winnares Jeka Rockrally
  • 2015: winnares Red Bull Bedroom Jam
  • 2017: De nieuwe lichting Studio Brussel
  • Theatergezelschap KVS Brussel en NNT
  • Gentse Feesten (Polé Polé), Couleur Café, Les Ardentes, Sziget Festival
/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Gloria Boateng? Heel eenvoudig … Verfrissend, optimistisch, creatief, kritisch, gevoelig, … Het zijn allemaal karaktereigenschappen die we ervaren wanneer we met Gloria Boateng een babbeltje slaan. De singer-songwriter heeft al een indrukwekkend muzikaal parcours afgelegd én dat niet zonder enige stoot of slag. Als jonge puber schreef ze haar eerste teksten die hulp boden om haar jeugd een soort van plaats te geven. Identiteit, een niet te onderschatten term. Gloria werd geadopteerd en kende haar biologische vader en familie niet. Hierdoor moest ze voor haarzelf een identiteit creëren die ze vond in de muziek. Er ging een wereld open voor haar: de wereld van soul en hiphop.

Muziek maken is voor mij een manier om te communiceren, om anderen te laten zien hoe te voelen en waar ik voor sta – Gloria Boateng

Kuma kuma kuma kumasi, het deuntje blijft alvast voor de rest van de dag in je hoofd zitten!

/

Een brug

Wat ons het meeste aanspreekt aan deze artiest is dat ze maatschappelijke problemen op een ‘luchtigere’ manier aan de kaak probeert te stellen waardoor de luisteraar gaat nadenken. De nummers van Gloria vormen een laagdrempelige brug tot diepere gesprekken én dat is de dag van vandaag meer dan nodig. Kortom een vrouw dat inspireert en daardoor absoluut een plaatsje waardig is in onze ‘Woman to watch‘- lijst.

Afgelopen weken was Gloria druk in de weer en pendelde ze vaak op en af naar Nederland.  Met het theatergezelschap NNT en het Koninklijke Vlaamse Schouwburg werd er een nieuwe performance geproduceerd. Ja, acteren kan ze ook! Wil je deze straffe madame muzikaal aan het werk zien? Op 11 oktober geeft ze een optreden in schoten.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook –  ‘Woman to watch: Tessa Dixson

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gloria Boateng, Hiphop, Kumasi, Singer songwriter, Soul, Woman to watch.