Woman to watch: Tessa Dixson
© Tessa Dixson

Woman to watch: Tessa Dixson

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Elke week zetten we graag een sterke vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan opkomend talent Tessa Dixson.

/

Tessa Dixson

  • 22 jaar
  • Woont in Brussel
  • Britse roots
  • 2014: deelnemer Waalse versie van The Voice
  • 2016: samenwerking Romeo Elvis / EP Morale; samenwerking Stereoclip / ‘Don’t try’
  • 2019: samenwerking Warhola / ‘Look at me’
  • Finaliste ‘De Nieuwe Lichting’ Studio Brussel
  • Themalied WECANDANCE: cover Lou Reed / ‘Walk On The Wild Side’
/

Why a power woman

Waarom kozen we deze week voor Tessa Dixson? Heel eenvoudig … Nu het festivalseizoen ten einde loopt, willen we bij Marie Claire toch even aandacht besteden aan de grote muzikale doorbraak van dit seizoen. We waren al fan van Tessa Dixson toen ze ‘De Nieuwe Lichting‘ won, maar we kunnen niet ontkennen dat de wedstrijd van Studio Brussel een opstap is geweest naar meer optredens en natuurlijk meer bekendheid. The rising star from brussels mocht deze zomer op tal van festivals optreden. Als hoogtepunt én kers op de taart zong ze het themalied van ‘We Can Dance‘ in en bracht ze dit ook live op het festival. Ze wist ook haar fans te ontroeren tijdens intiemere optredens. Zo stond ze vorige week op Dok in Gent, waar ze een pakkende solo performance morning light‘ wist te brengen. Na dit optreden was het voor ons duidelijk… Tessa Dixson, dé absolute muzikale doorbraak van 2019!

Verankerd in alternatieve pop waar ze verschillende genres weet te mixen, blijft Tessa haar muzikale en visuele stijl verder ontwikkelen met haar nieuwe single ‘Ignited’. Met een handvol diep bewegende singles onder haar riem, zoals ‘Prayer‘, ‘Beautiful Pain‘, ‘Crystal Waters‘ en ‘Falling‘, bereidt ze haar album voor. Naast het muzikale is de zangeres ook een waar stijlicoon voor vele fans. 

2020? Popstar! 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook, Woman to watch: Marie Monsieur

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alternatieve pop, Tessa Dixson, Woman to watch, Zangeres.