Woman to watch: Eva Faict
©

Woman to watch: Eva Faict

Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Eva Faict.

/

Haar leeftijd
34

Haar opleiding
Eva heeft een masterdiploma in Toegepaste Economie, met als specialisatie Belastingrecht, behaald aan de Universiteit van Leuven (KUL, Campus Brussel).

Haar carrière
Eva is Country Manager bij Amazon.com.be. Ze trad in 2015 toe tot Amazon op het kantoor in Londen als leidinggevende voor Retail Operations voor Boeken. In 2017 leidde Eva de lancering van de bezorgervaring en Prime voor amazon.com.tr en amazon.nl. Sinds 2020 richt ze zich op het verminderen van barrières voor grensoverschrijdend winkelen voor Belgische en Luxemburgse klanten. Nu beheert Eva Amazon.com.be en richt ze zich op het verbeteren van het assortiment, de prijsstelling en het gemak namens de klanten in België.

Haar motto
“Leef nu. Lach nu. Ervaar nu. Heb nu.” Het staat helemaal aan het begin van haar notitieboek en ze schrijft het bij elke nieuwe notitie opnieuw.

/

Waarom Eva Faict?

Als Country Manager bij Amazon haalt Eva haar inspiratie uit het leven, voornamelijk uit mensen. “Mijn familie, vrienden en team spelen belangrijke rollen. Het aanschouwen van de fascinerende verwondering van mijn vierjarige dochter over de wereld blijft me altijd inspireren, en goede tijden gedeeld met vrienden verrijken voortdurend mijn perspectief op het leven.”

Ze probeert alles zo positief en optimistisch mogelijk te benaderen. “Wanneer ik hindernissen of teleurstellingen heb te overwinnen, probeer ik ze met een gevoel van dankbaarheid voor de geleerde lessen te nemen en ga ik sterker verder. Bloemen bloeien alleen wanneer er zowel zonneschijn als regen is. Toen ik 8 jaar geleden bij Amazon kwam, zei ik al snel tegen mezelf: “Ik wil Amazon lanceren in België”. Een grote taak en het duurde even. Met veerkracht en optimisme zijn we er gekomen.”

Lees ook: Een kort gesprek met Gilles, de winnaar van ‘Belgium’s Next Top Model’

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Woman to watch.