Woman to watch: Caroline Baeten
©

Woman to watch: Caroline Baeten

Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Caroline Baeten. 

/

Haar studies
Criminologie, afgestudeerd in 2009. MBA, afgestudeerd in 2016.

Haar carrière
Na een periode bij FOD Justitie in een juridische functie was ze aangetrokken tot de privésector. Ze startte bij een startup in de IT-sector en besefte daar dat ze meer wilde weten over business en ondernemen. Toen is ze met de MBA gestart, met als motivatie om iets met mode en mensenrechten te doen. Voordat ze Dressr oprichtte, heeft ze nog 4 jaar gewerkt als business manager bij Movify, een digitaal consulting bedrijf dat ze heeft helpen groeien van een klein naar een middelgroot bedrijf.

Haar motto
Een relatie met mode kan inspirerend en genietbaar zijn mét respect voor de planeet en de toekomstige generaties.
“Ik ben altijd een modeliefhebber geweest en winkelde als student vaak bij de fast fashion ketens… Toen ik me bewust werd van wat er achter zat van onethische werkomstandigden tot vervuiling en CO2 uitstoot, heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van duurzaamheid en mode. Ik werd me nog bewuster van de verwoestende impact van de mode-industrie op onze planeet. Vastberaden om een verschil te maken, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe manieren om mijn passie voor mode uit te drukken en tegelijkertijd bij te dragen aan een beter modesysteem.”

“In eerste instantie omarmde ik tweedehands kleding als een bewuste consument, maar ik besefte dat er nog meer gedaan kon worden. In een tijd waarin de keuze voor duurzame mode verwarrend kan zijn, heb ik de kracht van fashion memberships, zoals Dressr, omarmd als een slimme en bewuste manier om mijn mode-ervaring te veranderen. Nu is het mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen op deze slimme en toekomstgerichte manier te laten genieten van mode.

/

Waarom Caroline Baeten?

Caroline Baeten bedacht het kledingverhuurplatform Dressr dat onlangs 250.000 euro aan groeifinanciering binnen heeft gehaald. Hiermee breidt het bedrijf haar succesvolle model voor kledingverhuur via abonnementen of voor eenmalige gelegenheden verder uit.  Ze startte het platform als duurzaam antwoord op de huidige fast fashion industrie. Het platform is uiterst gebruiksvriendelijk: met een paar kliks bestellen klanten kledij van 45 verschillende Belgische kleding- en accessoires labels, die dan binnen 1 werkdag professioneel gewassen, in herbruikbare verpakking en met een retourlabel naar de klant worden toegestuurd.

Ontwerpers ontvangen maandelijkse vergoedingen voor de verhuurde items, evenals waardevolle gegevens over het gebruik en de zichtbaarheid van hun merk. Met een focus op gebruik in plaats van bezit draagt de verhuur van designeritems bij aan een positieve ecologische impact.

Lees ook: Woman to watch: Heba Saadieh, de eerste vrouwelijke scheidsrechter die Palestina vertegenwoordigt op een WK voetbal

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.