6 goede redenen om deze winter Madrid te bezoeken
© Unsplash

6 goede redenen om deze winter Madrid te bezoeken

Door Alexandra Goffart en Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Omdat Spanje uit meer leuke steden bestaat dan Barcelona en Sevilla, maakten we een opsomming van de belangrijkste redenen om Madrid te bezoeken. Klaar voor een citytrip naar de Spaanse hoofdstad? Dit zijn de zes beste redenen om deze winter Madrid te bezoeken.

/

1. De zon is altijd aanwezig

Zelfs als het bitter koud is in de stad, blijft de zon altijd van de partij in Madrid. Niets houd je dus tegen om een hele middag op een terrasje te spenderen, weliswaar met wat extra lagen kleding in de winter. Ontbijten op een terras in december is iets bijzonder, maar in Madrid kan het allemaal.

My place ☝@caminofoodanddrinks

Een bericht gedeeld door MARIA POMBO (@mariapombo) op

/

2. De beste plaats om te shoppen

Winkelen in Madrid kan je een beetje vergelijken met ronddwalen in Ali Baba’s grot: we weten bijna niet waar we moeten kijken. De winkels zien er allemaal prachtig uit. Als je op zoek bent naar kleine decoratiestukken, raden we jullie de Rasto aan. Het is een enorme buitenmarkt waar verschillende antiquairs en kleine ambachtslui hun voorwerpen aanbieden. Met een beetje moeite kan je er de leukste schatten ontdekken.

Als je veel tijd hebt, dan is de Calle Fuencarral de plek voor jou. Loodrecht tegenover de Gran Via vind je honderden meters lang de leukste winkels. Je vindt er ook verschillende luxe boetieks zoals Chanel en Louis Vuitton. Meer nog, Dior opende er onlangs een nieuwe winkel!

We hebben het beste nieuws tot het laatst bewaart, want sinds enkele maanden vind je de grootste Zara ter wereld in Madrid. De winkel heeft maar liefst drie enorme verdiepingen vol prachtige kleding en accessoires. De winkel ligt wat afgelegen, best neem je de metro naar het Nuevos Ministerios station. We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je uitstap!

via GIPHY

/

3. Het nachtleven doet je de koude winter helemaal vergeten

Men zegt vaak dat de stad New York nooit slaapt, maar je kan eigenlijk hetzelfde zeggen over Madrid. Er zijn meer dan genoeg bars en er zijn ook tal van leuke nachtclubs. Shoko, Teatro Barcélo, Capital (een club met 7 verdiepingen!), Boom Room… En als je geen schrik hebt om salsa te dansen, is de Azacur zeker een aanrader voor jou. De nachten in Madrid zijn kort, maar zeker muy caliente.

via GIPHY

/

 

4. De expo over de schoenen van Manola Blahnik

De tentoonstelling omvat meer dan 200 schoenen van de beroemde ontwerper Manola Blahnik en ook verschillende van zijn tekeningen.De expositie is georganiseerd in samenwerking met Vogue España en je kan er onder andere ook filmkostuums en foto’s van Patrick Demarchelier bewonderen. De tentoonstelling gaat door in het Nationaal Museum van Decoratieve Kunsten (Calle Montalbán, 12, 28014 Madrid).

Step over to #TheArtOfShoes exhibition. Now open in the Museo Nacional de Artes Decorativas. #VoguexManoloBlahnik

Een bericht gedeeld door Manolo Blahnik (@manoloblahnikhq) op

/

 

5. Churros met warme chocolade, nog beter in de winter

Mmm churros, de Spanjaarden hebben een enorme liefdesgeschiedenis met hun favoriete gesuikerde snack. De beste chureria in Spanje is zonder twijfel de Chocolatería San Ginés. Tijdens het ontbijt of als dessert ’s avonds worden deze delicatessen geserveerd met een heerlijke dikke warme chocolademelk.

via GIPHY

/

 

6. Elk seizoen is het seizoen voor tapas

Even tussen ons, hebben we echt een reden nodig om tapas te eten? In Madrid kan je naar hartenlust  croquetas, tortilla, patatas brava en vele andere heerlijke hapjes eten. Binnenkort delen we ook onze favoriete adresjes in Madrid op Marieclaire.be.

Madrid winter

@foodiesfeed

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Citytrip, Madrid, Spanje.