Wie is Corey Mylchreest, de geliefde koning uit ‘Queen Charlotte’?
© Netflix

Wie is Corey Mylchreest, de geliefde koning uit ‘Queen Charlotte’?

Door Diane de Molinari  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

De Netflix-serie "Queen Charlotte", de langverwachte spin-off van "The Bridgerton Chronicle", vertelt het verhaal van het Britse koningspaar en onthult een gloednieuw personage: George III, gespeeld door Corey Mylchreest. In slechts zes afleveringen is de 25-jarige acteur de nieuwe favoriet van het internet geworden.

/

Terwijl fans de dagen aftellen tot de komst van het derde seizoen van The Bridgerton Chronicle, heeft Netflix hen een presenteerblaadje met stof tot nadenken voorgeschoteld… De Queen Charlotte prequel neemt ons mee terug naar de jeugd van de Britse vorsten Charlotte en George, gespeeld door India Amarteifio en Corey Mylchreest. Hadden we in de Bridgerton-serie slechts een glimp gezien van de seniele versie van de koning van Engeland, in deze spin-off ontdekken we een heel andere kant van George. Terwijl de hertog van Hastings en Anthony Bridgerton, gespeeld door respectievelijk Regé-Jean Page en Jonathan Bailey, een hit waren bij de Bridgerton-fans, laat de komst van Corey Mylchreest aka George III niemand onverschillig.

Lees ook: Filmfestival van Cannes 2023: alle rodeloperlooks op een rij

/

Van Hamlet naar Netflix

Als zijn gelaatstrekken je bekend voorkomen, is dat waarschijnlijk omdat je hem al hebt gezien in zijn korte verschijning in de Netflix-serie Sandman, waarin Mylchreest één aflevering lang het personage Adonis speelt. En als je nog niet van hem hebt gehoord, maak je dan klaar om (veel) over hem te horen!

Hoewel hij net begint in de filmwereld, is de knappe brunet geen totale ‘amateur’. De acteur is sinds 2020 afgestudeerd aan de Londense Royal Academy of Dramatic Arts en zette zijn eerste stappen in het theater. Zijn reeks optredens omvat stukken als Hamlet, Romeo en Julia, Julius Caesar en Tales from the Vienna Woods. Maar het was Shonda Rhimes, regisseur van The Bridgerton Chronicle en de spin-off daarvan, die van hem een rijzende ster maakte. Ondanks zijn magere ervaring wist Corey Mylchreest haar voor zich te winnen in de rol van de Britse vorst. In een interview met Today vertrouwde de acteur toe dat hij zijn acteervaardigheden had aangescherpt met behulp van waardevol advies van andere Bridgerton-acteurs, waaronder Regé-Jean Page.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Netflix.