Down the Road-cast roept op: draag morgen 2 verschillende sokken
© VRT

Down the Road-cast roept op: draag morgen 2 verschillende sokken

Door Léonie Van de Vliet
Leestijd: 1 min

Morgen is het Wereld Downsyndroomdag en dat zullen we geweten hebben! De cast van het populaire programma 'Down the road' dringt op aandoenlijke wijze aan bij de Vlaming om op donderdag 21 maart massaal twee verschillende kousen te dragen. Hiermee willen ze duidelijk maken dat anders zijn gewoon heel normaal is!

/

Anders zijn is heel normaal

De datum 21 maart voor Wereld Downsyndroomdag is niet toevallig gekozen. Zoals de sympathieke cast van ‘Down the Road’ tijdens het programma ook al liet weten, zijn zij ‘anders’ omdat ze één chromosoompje te veel hebben. Dit zou chromosoom 21 zijn, dat driemaal voorkomt in plaats van tweemaal. Vandaar dus de datum 21/03. Op donderdag gaat dan alle aandacht naar mensen met het syndroom. Want zoals Yens het al plezierig meedeelde: “Donderdag is onze dag!

Ook al zijn mensen met het syndroom van down anders, eigenlijk zijn ze heel normaal. Deze boodschap willen de jongens en meisjes van het programma duidelijk maken. Symbool voor deze actie zijn de twee verschillende kousen. Toon morgen zelf dat anders zijn eigenlijk heel normaal is, en deel een foto van jouw verschillende kousen met de hashtag #steunkousen. Wij doen alvast mee!

Maak er samen met ons een kleurrijke dag van!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Achter de schermen bij Eén (@eenbe) op

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Down the road, één, Syndroom van down, Vrt, Wereld Downsyndroomdag.