Flexibel diëten met het Weight Watchers flex-programma
© Shutterstock

Flexibel diëten met het Weight Watchers flex-programma

Door Stien Vanbaelen
Leestijd: 2 min

Na de overdaad van de feestdagen in december, proberen veel mensen in januari een nieuw dieet uit. Dankzij het nieuwe programma van Weight Watchers diëten we nu flexibeler en vrijer dan ooit tevoren.

Het Weight Watchers SmartPoints-systeem dat jullie ongetwijfeld wel kennen wordt nu uitgebreid met het flex-programma en dat betekent minder tellen, meer flexibiliteit én betere resultaten. Vanaf nu eet je dus eieren, maïs, alle vissoorten en magere natuuryoghurt à volonté, want zij (en nog 200 andere producten) tellen vanaf nu 0 punten. Heb je toch je puntenlimiet overschreden? Don’t worry, trek ze gewoon af van de volgende dag of week want je smartpoints zijn nu ook verplaatsbaar.

Dus, meer eten en betere resultaten? Jep. Het is zelfs klinisch bewezen aan de universiteit van North Carolina. De deelnemers verloren na 6 maanden bijna 8% van hun gewicht én vonden het Flex-programma een gemakkelijke en flexibele manier om gewicht te verliezen.

Te mooi om waar te zijn? Probeer het zelf met deze Weight Watchers recepten.

Gebakken schelvis met salie, tomaat en yoghurtdip

Het klinkt veelbelovend, die schelvis. Nochtans is het niet moeilijk en schuif je al na 25 minuten je voeten onder tafel om te genieten van deze zero points maaltijd.

De lifestyle video van vandaag :
Carrière maak komaf met 6 slechte gewoonten op het werk

Ingrediënten

  • 1 bakje verse salie
  • ca. 600 g schelvisfilet
  • 100 g sjalotten
  • 700 g gemengde kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 300 g Griekse Yoghurt (0,2 % vet)
  • 6 el balsamicoazijn
  • 1 el oregano
  • 1 tl chilipoeder
  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Verhit een pan op hoog vuur en bak de helft van de salie kort. Dep de schelvisfilets
    droog en kruid ze met zout en zwarte peper. Bak de schelvis zo’n 2-3 minuten per
    zijde tot de vis net gaar is. Haal de vis uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Zo blijft
    de vis sappig.
  • Pel de sjalot en snipper fijn. Halveer de kerstomaten. Snij de courgette in blokjes van
    zo’n 2 cm.
  • Bak de sjalot, kerstomaten en courgette in het braadvocht van de schelvis. Bak zo’n 5
    minuten. Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met oregano, chilipoeder,
    zout en zwarte peper. Laat nog zo’n 2 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Rasp ondertussen de citroen (gebruik het sap van de citroen voor de linzenbowl met
    groenten en ei). Meng voor de dip de yoghurt met de zeste van de citroen en breng
    op smaak met zout en zwarte peper.
  • Hak de salie fijn. Leg de vis bovenop de kerstomaten en bestrooi met de fijngehakte
    salie. Laat nog zo’n 3 minuten doorwarmen op een laag vuurtje met het deksel op de
    pan.
  • Verdeel de vis en de groenten over de borden en serveer met de yoghurtdip.
    Smakelijk!
/

Linzen bowl met groenten en ei

Ook voor deze linzen bowl zet je die schuldgevoelens aan de kant. 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 200 g wortelen
  • 1 ijsbergsla
  • 1 gele paprika
  • 1 citroen
  • 50 g luzernekiemen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  •  zout en zwarte peper

Bereiding

  • Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  • Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in zo’n 7 minuten hard. Laat
    schrikken onder koud water. Pel de eieren en halveer.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer 1 à 2 minuten. Laat goed afkoelen en
    uitlekken. Rasp de wortelen grof. Scheur de sla in grove stukken. Snij de paprika in
    stukjes van zo’n 2 cm. Doe allemaal in een grote kom en hussel goed door elkaar.
  • Pers de citroen (zie: citroen uit het recept ‘gebakken schelvis’). Maak een dressing
    van het citroensap, sojasaus en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en zwarte
    peper.
  • Verdeel de salade over de 4 kommen en schep daar de linzen en de eieren op.
    Serveer er de dressing bij en werk af met de luzernekiemen.

Tip

Van de overschot van de yoghurt bij de gebakken schelvis kan je nog
een lekker sausje maken voor bij deze bowl. Meng de yoghurt met een halve eetlepel
honing en 1 el witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

/

Cheesecake in een pot

Eindelijk, dessertentijd. Op 10 minuten tijd maak je een lekkere én gezonde cheesecake.

Weight Watchers

Weight Watchers

Ingrediënten

  • 20 g boterkoek
  • 1 snufje kaneel
  • 75 g plattekaas – mager, natuur
  • 1 el yoghurt, mager
  • 1 tl vanillesuiker
  • 100 g diepvriesfruit, rood fruit naar keuze
  • 1 tl Confituur of gelei, light

Bereiding

  • Verkruimel het koekje, meng met kaneel en doe in een pot. Roer de plattekaas met
    de yoghurt en de vanillesuiker romig en schep op de koekkruimels.
  • Meng het fruit met de confituur en verdeel over het plattekaasmengsel.

Meer informatie en recepten vind je op weightwatchers.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Afslanken, Dieet, Flexibel, Recepten, Weight Watchers.